Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple voegt teams van Siri en machine learning samen

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2018, 9:33 CategorieAlgemeen

Apple heeft laten weten dat de teams achter stemassistent Siri en de machine learning-activiteiten zijn samengevoegd. Dit nieuwe team wordt aangestuurd door ex-Google-medewerker John Giannandrea, die bij dat bedrijf verantwoordelijk was voor de zoekmachine en kunstmatige intelligentie.

Apple voegt teams van Siri en machine learning samen

John Giannandrea voegde zich in april bij Apple, nadat de man sinds 2010 bij Google werkte. Zo heeft het team van Giannandrea ervoor gezorgd dat er kunstmatige intelligentie kon worden verwerkt in producten als Google Assistant, Gmail en nog veel meer. Nu de man bij Apple werkt, werkt hij direct onder CEO Tim Cook. Bij Apple is Giannandrea officieel de Chief of Machine Learning and AI Strategy. Dat houdt dus in dat het bedrijf uit Cupertino de teams achter stemassistent Siri en machine learning samenvoegt tot één afdeling.

Het is geen geheim dat Siri het constant aflegt tegenover andere stemassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Zo zei de oprichter van Siri eerder al dat Apple momenteel teveel vraagt van de kunstmatige intelligentie. De assistent werd ontwikkeld met twee dingen in het achterhoofd: reizen en entertainment. Ze wist al dat je vlucht was geannuleerd op het moment dat je op het vliegveld aankwam en had al een alternatieve route bedacht op het moment dat je je smartphone uit je broekzak zou pakken. Maar nu moet ze veel meer kunnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.