Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant binnenkort in het Nederlands beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2018, 11:15 CategorieBediening

Het zou niet lang meer moeten duren voordat Google Assistant ook in het Nederlands te gebruiken is. Een vertrouwelijke email van Google naar een bètatester is uitgelekt via Tweakers. Hierin vertelt Google dat de testperiode van Google Assistant in het Nederlands nu voorbij is en wordt de tester gevraagd om voor 26 juli de laatste feedback middels een enquête te geven.

Een exacte datum wordt in de email niet gegeven, maar de toegang tot de Nederlandstalige Google Assistant is voor de tester in ieder geval voorbij. In september vorig jaar werd al duidelijk dat het bedrijf Nederlandse testers zocht. Vervolgens hoorden we dat Google in maart begonnen was met de tests. Een aantal mensen hadden toen uitnodigingen gekregen om de Nederlandstalige slimme assistent te testen. Er werd vooral gevraagd om dit stil te houden, maar zoals altijd lekte er weer informatie naar buiten toe.

Binnen enkele maanden beschikbaar

Een exacte datum voor de uitgave van de Nederlandse Google Assistant is op dit moment nog niet bekend, maar dit zou nu niet lang meer moeten duren. In februari werd bekend dat Google Assistant nog dit jaar Nederlands zou moeten kunnen spreken. Op een later moment zullen ook de Google Home-speaker en de Google Home Mini in Nederland beschikbaar moeten zijn.

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. stefan
  20 juli, 2018 om 12:13

  ben eens benieuwd. In februari ging dit ook al “binnen enkele” maanden gebeuren. Dan “begin tweede helft van het jaar”.
  Nu is het “binnenkort”. Ik wacht er op…
  Tja, tegen het eind van het jaar zou nederlands er moeten bij zijn. Die “binnenkort” kan nog wat uitgerokken worden.

 2. Andre van Kammen
  27 augustus, 2018 om 18:39

  Geef die input tags hierboven even de goede types mee zodat het keyboard op een mobiel rekening kan houden met email en url input.

  Op mijn telefoon heb ik de nl assistent, ik kan het helaas nig niet instellen op mijn google home mini speaker.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.