Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest wil smarthome-apparaten maken voor ouderen

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2018, 10:18 CategorieAlgemeen

Google’s Nest wil de horizon graag verbreden en nieuwe markten gaan aanspreken. Het lijkt erop dat ze een nieuwe markt hebben gevonden, want Nest wil graag smarthome-apparaten maken voor ouderen om mensen te helpen langer zelfstandig te blijven. Dat meldt CNBC deze morgen.

Het bedrijf is druk aan het overleggen geweest met experts en bejaardentehuizen om smarthome-apparatuur te integreren in het leven van ouderen. Ideeën tot nu toe zijn bewegingssensoren die automatisch het licht aan doen in de nacht of een systeem dat ouderen (of de verzorgers) zal waarschuwen wanneer er bijvoorbeeld te weinig gedronken wordt en er kans is op uitdroging. Er wordt ook gepraat over technologie dat moet waarschuwen als er een verandering in het beweegpatroon wordt waargenomen, om op tijd te kunnen waarschuwen wanneer een oudere bijna valt.

Meer bedrijven actief voor ouderen

Nest wilde niet reageren op het verslag van CNBC, maar het bedrijf is niet de enige die aan de slag wil om smarthome-apparatuur voor ouderen te maken. Ook Amazon schijnt bezig te zijn met dergelijke technologie om ouderen langer zelfstandig te laten blijven of als waarschuwingssysteem voor het geval er iets mis gaat.

Nest kennen we op dit moment vooral van de slimme beveiligingscamera’s, thermostaten en videodeurbellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.