Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa kan op een later moment oude vragen beantwoorden

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2018, 10:24 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft een nieuwe functie voor Amazon Alexa uitgerold: de mogelijkheid eerder gestelde vragen op een later moment te beantwoorden. Niet alle stemassistent hebben overal meteen antwoord op. Amazon wil dit probleem op deze manier gaan tackelen.

Amazon Alexa beantwoordt sommige vragen later

Wanneer je een vraag stelt aan een stemassistent en het antwoord kan niet meteen gegeven worden, dan ben je vaak op jezelf aangewezen het antwoord op te zoeken. Amazon wil dat je dat niet meer hoeft te doen en introduceert daarom Answer Update-functie, waarmee Amazon Alexa dus op een later moment nog het antwoord op je vraag kan geven (mits dit puur met feiten te maken heeft). Uiteraard moet je wel geduld hebben, omdat sommige antwoorden lang op zich laten wachten — maar je hoeft het dan niet zelf nog op te zoeken.

Answer Update wordt vanaf volgende week uitgerold naar Amazon Alexa. Vanzelfsprekend doet Amazon dit niet alleen om je nieuwsgierigheid tegemoet te komen. Qua kennis en feiten loopt Alexa achter op bijvoorbeeld de Google Assistant, die toegang heeft tot de zoekmachine van Google. Answer Update vult dat gapende gat wellicht niet, maar het is wel een stap in de juiste richting. En het is een goede manier om te zien dat Alexa blijft groeien, omdat Amazon bereid blijft te investeren in de populaire assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.