Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple toont interesse in mesh-netwerken voor in huis

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2018, 14:21 CategorieThuisnetwerk

Apple heeft zich aangemeld bij de non-profitorganisatie The Thread Group en laat daarmee interesse zien in mesh-wifi voor in huis. Het is nog niet bekend waarom het bedrijf zich hierbij heeft aangemeld, maar mogelijk komt er dus een nieuw mesh-netwerkproduct aan.

Apple meldt zich aan bij The Thread Group

De Amerikaanse techgigant Apple heeft zich aangemeld bij The Thread Group, een non-profitorganisatie die bedrijven steunt die werken aan innovatie netwerkoplossingen voor slimme huizen van consumenten. Wat deze aanmelding effectief inhoudt, is op moment van schrijven nog onduidelijk. De organisatie heeft in elk geval zichzelf ten doel gesteld mensen te onderwijzen over het Thread Network Protocol. Ook wordt er de nadruk gelegd over het promoten van het protocol en is er een certificaat aan mesh-producten verbonden.

Thread Group is a not-for-profit organization responsible for the market education around the Thread networking protocol and certification of Thread products. Thread is an IP-based wireless networking protocol providing the best way to connect products in the home. With Thread, product developers and consumers can easily and securely connect more than 250 devices into a low-power, wireless mesh network.

Thread is slechts één van de standaarden die bestaan voor mesh-netwerken in huis. Zigbee en Z-Wave zijn bijvoorbeeld andere protocollen voor in huis. In de afgelopen maanden, en ook jaren, is mesh-wifi ontzettend populair geworden. Bekijk bijvoorbeeld maar eens naar Google Wifi of de producten van Linksys. Met zulke apparaten in huis kun je voor een veel betere wifi-verspreiding zorgen, waardoor je overal in huis beter internet hebt. Ook deze technologie staat niet stil — zo is er onlangs nog Easy Mesh aangekondigd.

Mogelijk werkt Apple nu dus ook aan een soortgelijk systeem voor in huis, dat mogelijk gemakkelijk in combinatie met HomeKit gebruikt zou kunnen worden. Vlak voordat de nieuwe iPhones draadloos opladen ondersteunden, van Qi, meldde Apple zich ook aan bij Qi Wireless Charging Consortium, zodat de technologie geïmplementeerd kon worden. Het is dus niet vreemd dat journalisten en analisten nu verwachten dat Apple werkt aan een eigen mesh-systeem. Uiteraard heeft het bedrijf niet gereageerd op de geruchten.

Meer lezen?

Wil je meer te weten komen over het internet bij jou in huis? Zo lees je hier alles over het thuisnetwerk van je smarthome en waar je zoal aan moet denken. We hebben artikelen geschreven over routers, modems en wifi, maar ook over het mesh-netwerk en mu-mimo, een complex wifi-systeem voor sneller internet. Ook hebben we onlangs nog een artikel gepubliceerd over de beveiliging van wifi. Alles over wpa, wpa2 en wpa3 (en wat daar zoal bij hoort) kun je lezen in dit uitgebreide artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.