Archos Hello: stemgestuurde thuisassistent met scherm vanaf september verkrijgbaar

29 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
Archos Hello

De Archos Hello is een stemgestuurde thuisassistent met scherm en komt in drie verschillende formaten op de markt. De Archos Hello kan diverse taken uitvoeren en informatie tonen op het scherm en kan daarnaast gebruikt worden om het smarthome aan te sturen.

De Archos Hello dook al op in februari, waarbij de slimme thuisassistent tijdens de MWC 2018 in Barcelona werd gepresenteerd. Sindsdien bleef het relatief stil, alhoewel het Franse bedrijf in juni nog de Archos Hello Connect presenteerde. Vandaag is er echter meer bekendgemaakt over de stemgestuurde AI home-assistent met touchscreen. Tijdens de IFA 2018 zullen de drie verschillende apparaten getoond worden.

De Archos Hello komt in drie verschillende formaten met een 5-inch, 7-inch en 10-inch scherm. Ze zijn allen voorzien van een touchscreen, een hifi-geluidssysteem, quad-core processor, bluetooth, wifi en een camera van vijf megapixel. Twee microfoons vangen het geluid van jouw opdrachten op, terwijl de thuisassistent ook voorzien is van een accu.

Slimme assistent met scherm

De Archos Hello kan diverse taken uitvoeren en informatie tonen op het scherm. Het nieuws, de weersvoorspelling, kalender, evenementen, files en de situatie op de weg. Ook kun je boodschappenlijstjes maken en een alarm instellen. De apparaten kunnen worden gebruikt voor videobellen en je kunt er tevens andere smarthome-apparatuur mee aansturen zoals lampen, de verwarming, camera’s en slimme stekkers. De Archos Hello kan ook dienstdoen als entertainmentcentrum en muziek, foto’s, televisieprogramma’s en games afspelen.

De Archos Hello beschikt over een geïntegreerde app om alle connected apparatuur samen te voegen. Via je stem kun je, net als bij andere slimme assistenten, jouw smarthome aansturen. Het bedrijf laat weten dat de assistenten volledig compatibel zijn met alle Google Android aangestuurde apparatuur. Naast de eigen smart plug en smart bulb van Archos kun je dus ook bijvoorbeeld Philips Hue aansturen. De slimme thuisassistent is daarnaast voorzien van de Cawice-app. Hierdoor kan de Hello ook als security-camera worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Hello 5, 7 en 10 zijn vanaf september beschikbaar. De drie verschillende thuisassistenten zullen respectievelijk 129, 149 en 199 euro gaan kosten. Archos zal de Hello-assistenten tonen tijdens de IFA 2018 in Berlijn, dat 31 augustus van start zal gaan.

Reacties (0)