Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

AVM presenteert drie nieuwe producten tijdens IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 12:37 CategorieThuisnetwerk

AVM stelt tijdens IFA 2018, een belangrijke technologiebeurs in Berlijn, drie nieuwe producten voor het thuisnetwerk voor. Het gaat om de FRITZ!Box 7530, FRITZ!Fon C6 en de FRITZ!Repeater 3000.

Nieuwe producten van AVM

AVM stelt tijdens IFA 2018 drie nieuwe producten voor het thuisnetwerk voor. De FRITZ!Box 7530 met zijn compacte behuizing wordt tijdens IFA voor de allereerste keer gepresenteerd. Net als AVM’s vlaggenschip – de FRITZ!Box 7590 – is dit instapmodel te gebruiken bij alle dsl-verbindingen en is hij geschikt voor snelle supervectoring-verbindingen. De FRITZ!Box 7530 is uitgerust met een 2 x 2 dual-band wireless AC + N in de 2,4 en 5 GHz-banden, vier gigabit lan-poorten en een snelle usb-poort. Dankzij het DECT-basisstation voor telefoon- en smarthometoepassingen en een poort voor analoge telefonie zorgt de FRITZ!Box 7530 voor gemak in het thuisnetwerk.

Met de nieuwe FRITZ!Fon C6 brengt AVM een nieuwe, allround telefoon op de markt voor telefonie en smarthome. Dankzij zijn ergonomische design ligt de FRITZ!Fon C6 goed in de hand en ook de look-and-feel van het toetsenbord is vernieuwd, waardoor hij nu nog gemakkelijker te gebruiken moet zijn. Hij beschikt bovendien over alle bekende FRITZ!Fon-highlights, waaronder hd-telefonie, antwoordapparaat en meerdere telefoonboeken. Slimme functies, zoals smarthometoepassingen, internetradio, e-mailinbox, babymonitor en alarm, maken van de FRITZ!Fon C6 een manusje-van-alles, met een batterij die zorgt voor zestien uur gespreks- en twaalf dagen stand-bytijd. Bovendien kunnen er in combinatie met FRITZ!OS 7 vijf verschillende ringtones toegevoegd worden.

Met de FRITZ!Repeater 3000 breidt AVM zijn portfolio van mesh-producten voor high-performance mesh wifi-netwerken uit. De repeater is uitgerust met drie radio-units met smart mesh-repeating en twee gigabit lan-poorten. De nieuwe repeater zendt gelijktijdig uit in de 2,4 en 5 GHz-frequenties. Het extra 5 GHz-kanaal is ideaal om alle apparaten in het mesh-netwerk te verbinden met de FRITZ!Box en laat mesh-routers en -repeaters met elkaar communiceren. De mesh-repeater maakt slim gebruik van het volledige draadloze spectrum.

Daardoor beschikken gebruikers altijd over stabiele verbindingen met hoge datadoorvoer voor gamen, streamen of mailen. Innovatieve wifi-technologieën, zoals band steering, inclusief idle steering (11v, 11k), zorgen ervoor dat smartphones en tablets sneller van frequentie wisselen – ook voor bestaande verbindingen. De nieuwe mesh-repeater kan overal worden geplaatst en wordt met een druk op de knop verbonden met het FRITZ!-thuisnetwerk. Ook heeft hij een laag stroomverbruik.

Uitrol FRITZ!OS 7

De nieuwe systeemupdate FRITZ!OS 7 is op dit moment al beschikbaar voor een aantal FRITZ!Box-modellen, waaronder voor dsl en kabel. De nieuwe update geeft gebruikers meer dan 77 updates en verbeteringen voor hun FRITZ!Box. Ze kunnen nu bijvoorbeeld een extra FRITZ!Box in hun mesh-netwerk integreren – inclusief de wifi-, telefonie- en smarthome-interfaces – en de wifi uitbreiden door het hele huis. De update biedt hoge snelheden en beter wifi-bereik en -veiligheid, voor meer gebruiksvriendelijkheid.

Dankzij de update zijn gebruikers nu ook in staat om smarthomeapparaten van andere fabrikanten te installeren, mits ze compatibel zijn met de FRITZ!Box. Ook nieuw zijn onder andere de open FRITZ!-hotspot, regelmatige MyFRITZ!-rapporten per e-mail, betere prestaties voor FRITZ!NAS, het nog betere gebruiksgemak voor FRITZ!Fon en de mogelijkheid om smarthometemplates aan te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.