Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant kan nu twee talen tegelijk begrijpen

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 20:44 CategorieBediening

Google heeft op het eigen blog bekendgemaakt dat Google Assistant nu tweetalig is. Als je Google Assistant een vraag stelt in het Engels, dan krijg je antwoord in het Engels. Stel je de vraag in het Duits, dan krijg je antwoord in het Duits. Alhoewel Google Assistant op de smartphones inmiddels Nederlands kan spreken, is er nog geen ondersteuning voor onze taal in combinatie met een andere taal. Nederlands en bijvoorbeeld Engels tegelijk moet dus nog even wachten. Wel kun je Engels en Duits selecteren, of voor wie het spreekt: Japans. De Google Home-speakers hebben ook nog geen ondersteuning voor Nederlands. Dit komt waarschijnlijk later dit jaar en hopelijk kunnen we dan Nederlands in combinatie met een andere taal gebruiken.

De Google Assistant kun je nu zo instellen dat het twee van de volgende talen kan begrijpen en antwoord in kan geven: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Japans. Nederlands hoort er dus nog niet bij, maar volgens Google zullen er snel landen worden toegevoegd voor deze functie. Het is weer een stap dichterbij voor Google’s ultieme doel, en dat is namelijk dat de slimme assistent elke taal kan identificeren en antwoord kan geven in de desbetreffende taal.

Nieuw model voor het herkennen van taal

Om de tweetaligheid van Google Assistant mogelijk te maken heeft Google een nieuw model gemaakt met de naam language-identifcation model (LangID). Dit model wordt direct geactiveerd zodra er een stem wordt waargenomen. In tegenstelling tot je misschien zou denken wordt de taal waarin de vraag gesteld wordt niet meteen geïdentificeerd. LangID wordt namelijk parallel aan de twee ingestelde talen tegelijk gehouden, waarbij het pas na afloop van de vraag de juiste taal selecteert voor het geven van antwoord. Het klinkt in ieder geval als een ingewikkeld proces. Voor wie de technologie achter de tweetaligheid van Google Assistent interessant vindt is de blog van Google hierover zeer aan te raden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.