Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google brengt dit jaar slimme speaker met display op de markt’

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 10:27 CategorieBediening

De Google Home-serie bestaat inmiddels uit een aantal slimme speakers in verschillende formaten, maar een variant met ingebouwd display mist nog in de line-up. Als we de recentste geruchten echter mogen geloven moet dat model op korte termijn op de markt verschijnen.

Volgens de Japanse krant Nikkei werkt Google momenteel aan een slimme speaker met ingebouwd scherm. De Amerikaanse fabrikant zou in eerste instantie 3 miljoen exemplaren van de speaker willen produceren en dit bij succes uitbreiden. Spraak zou de belangrijkste manier blijven om de speaker te bedienen, terwijl het display ter ondersteuning biedt voor bijvoorbeeld de weergave van video’s of het tonen van de agenda. Wanneer de nieuwe slimme speaker van Google precies aangekondigd wordt is niet duidelijk.

Google is zeker niet de eerste fabrikant die met een slimme speaker met display komt. Velen gingen het bedrijf al voor in de afgelopen maanden. Zo heeft Amazon vorig jaar de Echo Show met display op de markt gebracht en hebben we de afgelopen maanden modellen van onder andere Archos, JBL en Lenovo zien verschijnen.

In ons dossier over spraakbesturing lees je alles over de verschillende spraakassistenten en de mogelijkheden. Zo leggen we je de ontwikkeling van spraakassistenten uit en kijken we naar Amazon Alexa, de Google Assistant, Cortana en Siri.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.