Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Intercomfunctie Alexa komt onder andere naar Sonos-speakers

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2018, 9:25 CategorieBeeld en geluid

Amazon heeft laten weten dat de intercomfunctie van Alexa ook naar andere speakers wordt uitgerold, zoals de speakers van het merk Sonos. De functie werd eerder uitgerold naar de Echos-speakers van de online winkelketen en techggigant, maar komt nu dus ook naar andere slimme speakers.

Intercomfunctie Alexa naar Sonos-speakers

In april rolde Amazon een nieuwe functie uit voor Echo-speakers: de intercomfunctie. Met die functie is het mogelijk een bericht te sturen van één Echo-apparaat naar alle andere Echo’s in huis, zodat je bijvoorbeeld kan zeggen dat het eten klaar is (en je dus niet hoeft te schreeuwen). Deze functie wordt nu ook uitgerold naar slimme speakers van andere fabrikanten, zoals bijvoorbeeld die van Sonos, zoals de One en Beam. Maar ook de Ecobee4-thermostaat en Switch+-lichtschakelaar krijgen toegang tot de feature.

De Google Home, een slimme speaker die later dit jaar ook officieel in Nederland zal worden uitgebracht, beschikt over een soortgelijke functie. Wanneer je de Google Assistant de opdracht geeft een bericht uit te zenden, dan ontvangen alle Assistant-speakers in huis, dus ook die niet van Google af komen, dat bericht en spelen ze het af. Dat Amazon deze functie dus uitrolt is goed nieuws voor alle Alexa-gebruikers (zo gebruik Alexa nu al in Nederland), maar dit is wel een keer dat Amazon achterloopt op Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.