Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Markt voor slimme speakers groeit met 187% in tweede kwartaal

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 10:31 CategorieBeeld en geluid

De markt voor slimme speakers is explosief aan het groeien. De analysten van Canalys hebben onderzoek gedaan naar de wereldwijde markt van de smart speakers. In het tweede kwartaal van 2018 was er een groei te zien van maar liefst 187 procent.

In het tweede kwartaal van 2017 werden 5,8 miljoen exemplaren verscheept. In het tweede kwartaal van 2018 ging het om 16,8 miljoen exemplaren. Waar Amazon vorig jaar bijna het alleenrecht had met 82,3%, daar heeft de opkomst van Google met de Home-speakers ervoor gezorgd dat Amazon nu op de tweede plek staat en zelfs een daling van 14% laat zien.

Grote opmars in China

Google heeft in het tweede kwartaal 5,4 miljoen exemplaren van de verschillende Home-speakers verscheept. Amazon staat op de tweede plek met 4,1 miljoen verscheepte Echo-speakers. Alibaba en Xiaomi staan op de derde en vierde plek en zijn met name in China erg populair. Canalys laat echter geen informatie los over de Apple HomePod. Eerder nog zou de slimme speaker met Siri volgens Canalys op de derde plek in de Verenigde Staten staan, maar op het wereldwijde lijstje is Apple nergens te vinden. De verkopen zouden ook tegenvallen zoals eerder bekend werd. De Verenigde Staten is nog het land waar de meeste slimme speakers verkocht worden, maar China lijkt dit plekje in rap tempo over te nemen.

Dat Google de nummer één plek stevig in handen heeft zagen we ook al in het eerste kwartaal van 2018. Google is erg druk om nieuwe markten voor de Google Home-speakers aan te spreken, zoals bijvoorbeeld de markt in India.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.