Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme thermostaat GLAS krijgt ook ondersteuning voor Alexa en Assistant

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2018, 21:40 CategorieEnergie

In juli vorig jaar dook het eerste nieuws op van de slimme thermostaat van Johnson Controls en Microsoft. De slimme thermostaat heeft de naam GLAS en valt met name op door het doorzichtige scherm. De slimme thermostaat is nog altijd niet op de markt, maar 24 augustus moet het dan eindelijk gaan gebeuren. We wisten al dat GLAS gebruikmaakt van Cortana, de virtuele assistent van Microsoft. Daar blijkt nu ook ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant bij te komen. Er is echter wel een maar….

Via de ingebouwde microfoon en speaker kunnen gebruikers direct praten met Cortana. Dit blijft echter enkel voorbehouden aan de slimme assistent van Microsoft. Wil je straks Amazon Alexa of Google Assistant gebruiken? Dan kan dit niet via de thermostaat, maar heb je een extern apparaat als de Amazon Echo of Google Home nodig.

Vanaf 24 augustus naar de eerste klanten verzonden

GLAS maakt het mogelijk om straks op afstand de temperatuur te regelen, het weer te checken en kan tevens de luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis in de gaten houden. Net als bijvoorbeeld de thermostaat van Nest, kan ook GLAS zelf je routines leren en zich daarop aanpassen.

GLAS is te koop voor 319 dollar via de website van Johnson Controls en via Amazon. De eerste batch wordt vanaf 24 augustus naar de eerste klanten verzonden. Of de slimme thermostaat ook in ons land op de markt komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.