Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sonos-speakers krijgen toegang tot audionotificaties

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 22:56 CategorieThuisnetwerk

Sonos heeft bekendgemaakt dat het ontwikkelaarsprogramma wordt uitgebreid, waardoor meer partners toegang krijgen tot diens speakers. Eén van de eerste diensten die wordt geïntegreerd met deze speaker is IFTTT (If This Then That).

Speakers van Sonos krijgen audionotificaties

Sonos heeft vandaag de nieuwe versie van de Sonos Amp aangekondigd, een nieuw model met meer vermogen en een totaal ander design. Vlak daarna kondigt het bedrijf aan dat het ontwikkelaarsprogramma wordt uitgebreid. Op 6 september is de fabrikant voornemens het platform volledig open te gooien voor potentiële partners, waardoor third-party apps en smarthome-interfaces meer controle krijgen over de apparaten van Sonos en zijn platform. IFTTT (If This Then That) wordt de eerste dienst die wordt geïntegreerd.

Voor de rest is nog niet bekend welke bedrijven gebruik gaan maken van de nieuwe mogelijkheden. Samsung zou bijvoorbeeld wel geïnteresseerd zijn om SmartThings te gaan implementeren. Daarnaast komen er audionotificaties aan. Andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een slimme deurbel, zijn straks in staat een notificaties te versturen naar de Sonos-speakers. Deze integratie staat overigens los van de integratie met slimme stemassistenten. Dit betreft namelijk directe lijn tussen de speakers en het product in kwestie.

Geen nood: dit betekent niet dat je straks constant deurbellen of andere alarmen door je muziek gaat horen. Je kunt als gebruiker namelijk zelf instellen wanneer de notificaties doorgestuurd worden, zodat je muziek dus niet constant wordt onderbroken. Bovendien kunnen diensten van derde partijen straks voor het eerst de afspeellijsten van Sonos gaan gebruiken en zijn die externe systemen in staat om te checken of er iets is aangesloten op de line-in. Binnen nu en een jaar moet er al heel veel mogelijk zijn, denkt het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.