Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Stemassistent Siri krijgt ondersteuning voor meerdere gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2018, 17:15 CategorieSoftware en apps

Er is een patent opgedoken van Apple waaruit kan worden opgemaakt dat stemassistent Siri straks ook meerdere gebruikers kan herkennen. Op dit moment kan slechts één persoon gebruikmaken van de assistent, bijvoorbeeld in combinatie met de Apple Homepod-speaker.

Siri en meerdere gebruikers

Er is een patent opgedoken waaruit valt op te maken dat Apple werkt aan ondersteuning voor meerdere gebruikers voor stemassistent Siri. De stemassistent is al in staat om andere mensen te herkennen, op de iPhone, maar kan helaas nog geen persoonlijke vragen beantwoorden. In dit nieuwe patent staat beschreven hoe de persoonlijke assistent dat wel kan doen, bijvoorbeeld door middel van specifieke commando’s, een gebruikersnaam en wachtwoord of een stemgeluid. Apple heeft hier uiteraard nog niet op gereageerd.

Hoewel dit patent alleen beschrijft hoe Apple Siri in staat kan stellen meerdere gebruikers te herkennen, is het niet moeilijk voor te stellen wat voor voordelen dit met zich mee kan brengen. Bijvoorbeeld op apparaten die in huis worden gedeeld, zoals de Apple Homepod-speaker waarmee muziek kan worden afgespeeld en apparaten mee worden aangestuurd. Helaas betreft het hier vooralsnog een patent en is het nog niet duidelijk of Apple deze technologie daadwerkelijk gaat toepassen — maar iets hiervan belandt uiteindelijk wel in Siri.

  • Delen:

Reacties

  1. Jelle
    18 augustus, 2018 om 11:34

    Apple loopt steeds verder achter op met nieuwe ontwikkelingen. Google assistent is hierin al verder mee.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.