Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa Hunches suggereert dingen op basis van je dagelijkse gedrag

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 9:58 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft Alexa Hunches aangekondigd. Met Hunches kan de stemassistent dingen suggereren op basis van je dagelijkse activiteiten. Dit nieuwe onderdeel van de populaire stemassistent zal zich eerst gaan concentreren op aspecten van het smarthome.

Dit is Alexa Hunches

Technologiegigant en online winkelketen Amazon heeft Alexa Hunches gepresenteerd tijdens een eindejaarspresentatie. Met deze nieuwe mogelijkheid moet de populaire stemassistent gaan voorspellen wat het volgende is dat je nodig hebt. Hiervoor maakt Amazon Alexa gebruik van neurale netwerken, waardoor de assistant kan begrijpen wat je doet en wat je vervolgens nodig hebt. Eerst zal de persoonlijke hulp zich gaan concentreren op aspecten voor binnen je smarthome; later zullen er natuurlijk meer functies worden uitgerold.

Het systeem moet voor de gebruiker eigenlijk simpel gaan werken, ook al gebeurt er achter de schermen natuurlijk heel veel. Wanneer Alexa een ‘hunch’ (ingeving, vermoeden) krijgt, dan zal ze een volgende activiteit gaan voorstellen. Zo kan de stemassistent je helpen herinneren dat er nog ergens een lamp aanstaat, met de vraag of ze hem uit moet doen. Of je wordt herinnerd aan het feit dat de deur nog niet op slot zit wanneer je het commando ‘goodnight’ gebruikt. De nieuwe functie wordt later dit jaar uitgerold naar Alexa-gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.