Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon maakt van Echo-speakers een beveiligingssysteem

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 10:37 CategorieVeiligheid en beveiliging

Amazon heeft nieuwe functies aangekondigd voor Echo-speakers, waardoor ze veranderen in een basaal beveiligingssysteem. De speakers luisteren altijd mee naar wat er in huis gebeurt, dus kunnen ze ook het geluid van gebroken glas of een melder opvangen wanneer nodig.

Echo als basaal beveiligingssysteem

Amazon voegt nieuwe functies toe aan Echo-apparaten waardoor die veranderd kunnen worden in een simpel beveiligingssysteem. Aangezien de speakers toch altijd luisteren naar wat er in huis gebeurt, kunnen ze ook het geluid van brekend glas of een koolmonoxidemelder opvangen wanneer nodig. Als dat gebeurt, dan krijg je een melding op je smartphone. Daarnaast zou er ook een melding kunnen worden doorgezet naar een beveiligingsdienst waar je al gebruik van maakt, geheel automatisch.

De functie wordt Alexa Guard genoemd en werkt alleen wanneer je die aanzet. Dat doe je door Amazon Alexa te vertellen dat je vertrekt, waarna het systeem zichzelf kan activeren. Daarnaast kan Alexa ook meteen je lampen aan- en uitzetten, mits je een slim lichtsysteem hebt natuurlijk, waardoor je kunt simuleren dat je thuis bent. Dat is één van de redenen waarom mensen beginnen aan slimme verlichting, dus het is slim van Amazon deze functie automatisch in te bakken in één van de meest populaire stemassistent van dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.