Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Smart Plug maakt domme apparaten in huis iets slimmer

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 9:47 CategorieEnergie

De Amazon Smart Plug is een stopcontactadapter waarmee je de domme apparaten in huis ook slim kunt bedienen. De adapter zelf beschikt niet over Amazon Alexa, dus zul je altijd nog een ander Echo-product moeten hebben om hem met je stem aan te sturen.

Amazon Smart Plug: bedien domme apparaten over het internet

Amazon heeft de Smart Plug onthuld, een stopcontactadapter waarmee je apparaten zonder internetverbinding kunt bedienen over het internet, uiteraard met Amazon Alexa. De adapter zelf beschikt niet over de stemassistent, dus je zult nog een Echo-apparaat in huis moeten hebben om dat voor elkaar te krijgen. Dat komt doordat er geen microfoons aanwezig zijn. Wanneer de installatie gelukt is, dan kun je het gekoppelde apparaat aansturen met je stem of door bijvoorbeeld het één en ander te regelen binnen de Alexa-app.

De Amazon Smart Plug kost 24,99 dollar. Nu bestaan er al dergelijke accessoires voor in huis, die domme apparaten wat slimmer maken. Die apparaten bieden ook nog eens ondersteuning aan voor meerdere smarthomesystemen, maar Amazon gelooft erin dat de Smart Plug ook bestaansrecht heeft vanwege de, naar eigen zeggen, simpele installatie. De adapter zal namelijk automatisch worden opgepikt door Echo-apparaten. De Smart Plug is nu vooruit te bestellen en zal vanaf volgende maand worden geleverd in de Verenigde Staten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.