Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Roomba i7+ leegt z’n eigen bak en kent de indeling van je huis

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2018, 16:00 CategorieHuishoudelijke apparaten

iRobot heeft een nieuwe Roomba-robotstofzuiger aangekondigd die zijn eigen bak leegt en de indeling van je huis opslaat: de Roomba i7+. Robotstofzuigers helpen je natuurlijk al bij het schoonhouden van je huis, maar met dit model hoef je dus ook de bak niet meer te legen.

Dit is de Roomba i7+

Er bestaan inmiddels een hoop Roomba-modellen die allemaal exclusieve functies hebben (terwijl sommige functies wat breder beschikbaar worden gemaakt). Maar er is nog geen een model dat z’n eigen bak vol viezigheid leegt. Tot nu dan, aangezien iRobot de Roomba i7+ heeft aangekondigd. Dit model kan z’n eigen bak legen bij het oplaadstation. Daar zit een speciale zak aan bevestigd waar alles in wordt gezogen, zodat de robotstofzuiger de volgende keer gewoon z’n werk kan doen en jij daar niet op hoeft te letten.

iRobot geeft aan dat de zak tot dertig gevulde bakken kan hebben, waardoor je dus enkele weken niet naar je robotstofzuiger hoeft om te kijken. Daarnaast kan de Roomba i7+ de indeling van de kamer opslaan (tot tien kamers), waardoor z’n efficiëntie wordt verhoogd. Via de app kun je alle kamers verschillende namen geven. Vervolgens kun je je stofzuiger de opdracht geven, middels de app of Alexa of Google Assistant, een specifieke kamer schoon te maken. Ook laadt de stofzuiger zichzelf op wanneer er extra energie nodig is.

Daarnaast heeft iRobot nog een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de rubberen borstels opnieuw ontworpen, waardoor ze meer vuil uit een tapijt kunnen halen. Overigens moet er ook bij vermeld worden dat het uitzuigen van de Roomba i7+-bak ontzettend luid kan zijn. Gelukkig duurt dit maar een seconde of tien, maar dat is wel iets om rekening mee te houden. De i7+ moet vanaf 12 september verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten voor een prijs van 949 dollar. Zonder de basis, de Clean Base, kost-ie 699 dollar.

Wil je later alsnog de Clean Base kopen, de accessoire die de bak dus automatisch leegzuigt, dan kost die 299 dollar. Het is dus goedkoper om alles in één keer te kopen. Vooralsnog is er nog niets bekend over een Europese releasedatum.
€ 853,25

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.