Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Echo Show-rivaal van Facebook wordt volgende week gepresenteerd’

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 13:22 CategorieBeeld en geluid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan presenteert Facebook volgende week zijn eigen versie van de Echo Show. Het apparaat moet de nadruk gaan leggen op gezichtsherkenning, waardoor specifieke gebruikers herkend zouden kunnen worden in de kamer.

Eigen Echo Show Facebook verschijnt volgende week – gerucht

De website Cheddar schrijft dat Facebook voornemens is volgende week zijn eigen versie van de Amazon Echo Show te presenteren (een slimme speaker met een beeldscherm aan boord). Dit nieuwe apparaat moet de nadruk op gezichtsherkenning gaan leggen, waardoor specifieke gebruikers herkend moeten kunnen worden in de kamer. De slimme speaker had eerder al uitgebracht moeten worden, maar door problemen met Cambridge Analytica zou het sociale netwerk de plannen maanden hebben opgeschoven, aldus bronnen.

De hub, die voorlopig nog Portal wordt genoemd, zou ook een klepje krijgen voor de camera, zodat privacy gewaarborgd kan worden op het moment dat niemand herkend hoeft te worden. Aanvankelijk was het ook het plan om de gezichtsherkenningstechnologie te koppelen aan je Facebook-profiel, maar dat bleek, geheel terecht, een controversieel plan. Verder zouden gebruikers van Portal toegang krijgen tot Amazon Alexa en dingen kunnen doen als muziek afspelen en recepten opzoeken. Het wachten is nu op een officiële aankondiging.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.