Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant kan nu Nederlandse nieuwsbronnen voorlezen

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2018, 10:06 CategorieBediening

Google Assistant spreekt vanaf eind juli ook Nederlands, maar de functies zijn nog niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld de Engels sprekende assistent. Vandaag is echter weer een stap in de goede richting gezet, want de Nederlandse nieuwsbronnen zijn toegevoegd aan de virtuele assistent van Google.

In totaal zijn er elf verschillende nieuwsbulletins toegevoegd aan Google Assistant. Het gaat om de volgende nieuwsbronnen: ANP Nieuws, 538 Nieuws, BNR Nieuwsradio Nieuwsupdate, NOS Nieuws, RTL Nieuws Update, Nu.nl Nieuwsupdate, RTL Z Update, RTL Sport Update en updates van de regionale zenders Gelders nieuws, Omroep Brabant en Omroep West. Gebruikers kunnen deze nieuwsbulletins opvragen, maar ook toevoegen aan “Mijn dag”. Wanneer je Google dan een goedemorgen wenst vertelt ze je niet alleen het weerbericht, fileberichten naar je werk en leest ze je afspraken voor, maar kun je ook afsluiten met het nieuwsbericht naar keuze.

Nieuwsbronnen ook voor Google Home

De Google Home-speaker is officieel nog niet verkrijgbaar in ons land en spreekt ook nog geen Nederlands, maar de slimme speaker kan wel de Nederlandse nieuwsbulletins voorlezen. Je kunt de Nederlandse nieuwsbronnen gemakkelijk toevoegen via Google Home > Meer Instellingen > Mijn Dag > Nieuws > Tandwieltje > Nieuwsbronnen toevoegen. Kies nu bovenaan de taal en zet deze op Nederlands. Nu kan ook jouw in het Duits of Engels ingestelde Google Home de Nederlandse nieuwsberichten voorlezen en hoef je niet meer naar nieuws van BBC of CNN te luisteren. Het plan van Google is nog altijd om Nederlands later dit jaar beschikbaar te stellen voor Google Home.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.