Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home en Assistant krijgen ook opties voor digitale gezondheid

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 10:51 CategorieSoftware en apps

Zoals het er nu naar uitziet zal Google ook opties voor digitale gezondheid gaan uitrollen voor Google Home en Google Assistant. Met deze opties zou je je echte en je digitale leven beter in balans moeten kunnen houden door inzicht te krijgen in je gebruiken en gewoonten.

Digitale gezondheid naar Home en Assistant

Digitale gezondheid is een initiatief van Google dat wordt geïmplementeerd in allerlei producten van het bedrijf, met als doel het echte en digitale leven van mensen beter in balans te brengen. De opties komen deze herfst naar Android toe en nu lijkt het erop dat de zoekmachinegigant ook voornemens is hen naar Google Home en Google Assistant uit te rollen. Dat blijkt uit het apk-bestand (een app-bestand voor Android-apparaten) van de Google-app. Versie 8.20 bevat verwijzingen naar deze opties.

Binnen de app komt er een tab genaamd Home. Daaronder tref je Digital Wellbeing aan (vrij vertaald dus digitale gezondheid). Onder dat kopje staan de opties Filters en Downtime, waarmee je mogelijk dingen kunt beperken voor bijvoorbeeld je kinderen of jezelf. Vooral de laatste optie moet voorkomen dat iedereen heel de dag bezig is met allerlei slimme apparaten. Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht en onduidelijk is wanneer dit gebeurt. Mogelijk gebeurt dit tijdens het jaarlijkse hard- en software-evenement.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.