Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huawei AI Cube is een slimme speaker en router ineen

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2018, 11:34 CategorieBeeld en geluid

Vanochtend heeft Huawei zijn eerste slimme speaker onthuld. Tijdens de IFA in Berlijn heeft het bedrijf de Huawei AI Cube gepresenteerd. Het apparaat ziet er helemaal niet uit als een kubus, maar brengt gelukkig wel AI-mogelijkheden met zich mee.

De Huawei AI Cube

De AI Cube is een handig apparaat, dat er ongeveer net zo uitziet als andere slimme speakers. Het apparaat draait op Amazon-assistent Alexa en beschikt daarmee over een boel verschillende ‘vaardigheden’. De AI Cube brengt daarnaast nog iets belangrijks: de speaker doet ook dienst als internetrouter.

Dankzij Alexa brengt de slimme speaker een boel verschillende mogelijkheden met zich mee. Zo is het mogelijk om slimme apparatuur in huis te besturen, kunnen gebruikers een timer en een wekker zetten, muziek streamen, naar het nieuws luisteren, de laatste nieuwe sportscores horen en het weerbericht krijgen.

Slimme speakers

De eerste slimme speaker van Huawei zat er al een tijdje aan te komen. De productcategorie wint langzaam aan populariteit en de groei ervan is in een stroomversnelling gekomen sinds Amazon in 2015 met zijn eerste Echo-speaker kwam. In de jaren daarna zijn techbedrijven als Apple, Google en Microsoft allemaal met eigen assistenten gekomen.

De markt behoort echter nog toe aan Amazon, dat volgens IDC de grootste is. Verwacht wordt dat er echter nog flink wat te verdelen valt de komende jaren. Afgelopen jaar was de slimme speakermarkt zo’n 4,4 miljard dollar waard en naar verwachting is dat in 2022 gegroeid naar 17,4 miljard dollar.

De Huawei AI Cube komt ook naar Europa, maar tegen welke prijs en wanneer is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.