Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ikea Smart Plug nu ook in Nederland in de winkels

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 12:33 CategorieVerlichting

Ikea heeft een uitgebreid assortiment aan slimme lampen en is druk bezig om nog meer smarthome-apparatuur in de winkels te leggen. Eind 2017 bereikte ons het bericht dat de Zweedse meubelgigant een slimme stekker aan het assortiment wilde toevoegen. Precies een week geleden verscheen de slimme stekker in de Zweedse winkels en nu is de Ikea Smart Plug ook in de Nederlandse winkels gespot.

Een oplettende lezer liet ons weten dat de Smart Plug in de Trådfri-serie nu te koop is bij de Ikea in Zwolle. Veel exemplaren lagen er (nog) niet in de winkel. We weten dus ook niet of de slimme stekker ook verkrijgbaar is bij andere Ikea-winkels in ons land. De verwachting is echter dat het niet lang zal duren voordat de slimme stekkers overal in ons land goed verkrijgbaar zullen zijn. De Nederlandse website van Ikea maakt nog geen melding van het nieuwe product binnen de Trådfri-serie.

Twee versies beschikbaar

De Ikea Smart Plug is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Je kunt een starterkit aanschaffen met de Smart Plug en een afstandsbediening en tevens kun je de slimme stekker los aanschaffen. De starterkit kost 19,95 euro. Wil je een losse smart plug aanschaffen? Dan zul je 9,99 euro moeten betalen. HomeKit-ondersteuning is er op dit moment nog niet. In oktober wordt er een firmware-update beschikbaar gesteld. Via de Trådfri-app kun je de Ikea Smart Plug uiteraard al wel bedienen.

Dank aan Robert V. Dijk voor het melden van het nieuws en de foto’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Simon de Ridder
  21 september, 2018 om 13:29

  Weet iemand of deze smartplug ook werkt met de Philips Hue bridge, zoals ook Tradfri lampen met Hue aangestuurd kunnen worden?

  • Robert
   22 september, 2018 om 21:04

   Philips is puur verlichting. Wellicht dat het in de toekomst word ondersteund maar voor nu nog niet

 2. Timothy
  22 september, 2018 om 11:32

  Meet de Ikea plug ook stroom? (oftewel is de functionaliteit vergelijkbaar met die tussenstekkers van bv Fibaro)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.