Ikea Smart Plug vanaf nu te koop in Zweden

14 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
Ikea Smart Plug

In Zweden is de Ikea Smart Plug vanaf nu te koop. De slimme stekker is verschenen op de website en in de winkels en komt in een starterkit met afstandsbediening en als losse slimme stekker. Het is nog onduidelijk wanneer het product in Nederland in de winkels moet liggen.

We wisten al sinds eind 2017 dat Ikea een slimme stekker aan het assortiment wilde toevoegen. Een notificatie in de Trådfri-app liet weten dat de Smart Plug eraan zat te komen, maar wanneer was nog onduidelijk. Op de Zweedse website van Ikea is het product nu echter al verschenen en de slimme stekker is ook al opgedoken in sommige Zweedse winkels. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de slimme stekker ook in de Nederlandse winkels te vinden zal zijn.

De Ikea Smart Plug is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Zo is er een starterkit met de slimme stekker en een afstandsbediening en kun je de slimme stekker ook los aanschaffen. De starterkit kost 149 Zweedse Kronen, wat omgerekend net iets meer dan veertien euro is. De losse variant kost 99 Zweedse Kronen. Dit komt neer op 9,40 euro. HomeKit-ondersteuning moet later in oktober beschikbaar gesteld worden en werkt op dit moment nog niet. Hiervoor is eerst een firmware-update nodig.

Nederlandse uitgave nog niet bekend

De Zweedse website van Ikea meldt dat de slimme stekkers vanaf oktober in de winkels moeten liggen, maar sommige mensen hebben het product al daadwerkelijk in de winkels zien liggen in Zweden. De Nederlandse website van Ikea maakt nog geen melding van de Ikea Smart Plug, dus het is nog onduidelijk wanneer het product hier in de winkels moet komen te liggen.

Bron IKEA (Zweden) Via Homekitnews

Reacties (0)