Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Ikea werkt aan zonwering binnen de Trådfri-serie’

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 10:18 CategorieAccessoires

Zoals het er nu naar uitziet lijkt Ikea te werken aan zonwering met afstandsbediening binnen de Trådfri-serie. Momenteel gebruikt het Zweedse bedrijf deze lijn alleen nog maar voor lampen, maar in principe kan dat gewoon worden uitgebreid.

Zonwering binnen Ikea Trådfri-serie – gerucht

Het lijkt erop dat Ikea meer wil gaan investeren in de Trådfri-serie, een serie bedoeld voor het smarthome. Niet alleen komen er slimme stopcontacten aan, ook schijnt het Zweedse bedrijf nu te werken aan zonwering met afstandsbediening. Techjournalist Dave Zatz heeft dat ontdekt in de database van de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. De genoemde afstandsbediening kan worden gebruikt om dergelijke wering te openen en te sluiten. Ook is er een foto bijgevoegd, die we hierboven aan het artikel hebben geplaatst.

De Trådfri-serie wordt momenteel door Ikea gebruikt als platform voor slimme lampen, maar er is dus ruimte voor uitbreiding van andere producten. Ikea kan eenzelfde interessante positie voor zichzelf realiseren op de smarthomemarkt als op de markt voor meubels: de producten zijn betaalbaar en ondersteunen Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Homekit. Meestal is zonwering met een motortje aan boord behoorlijk prijzig. Ook de retrofitoplossingen zijn niet goedkoop. Het is dus nog even afwachten wat Ikea met de prijs gaat doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.