Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met Amazon Echo Input voeg je Alexa toe aan elke speaker

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 9:30 CategorieBeeld en geluid

Amazon heeft Echo Input onthuld: een methode waarmee je stemassistent Alexa kunt toevoegen aan de speakers die je al hebt staan. Zo zou je dus niet hoeven investeren in nieuwe speakers of audiosystemen; deze accessoire kan van je bestaande setup een Alexa-setup maken.

Dit is Amazon Echo Input

Amazon heeft een klein apparaat geïntroduceerd dat je in je huidige speakers kunt pluggen waarmee je die speaker omtovert tot een Amazon Echo-speaker. Amazon noemt het de Echo Input, die beschikt over meerdere far-field microfoons zoals een echte Echo-speaker ook doet. Met far-field microfoons kan een speaker je stem opvangen wanneer je ver weg staat van het apparaat. Zo kun je je huidige setup toch voorzien van de Amazon Alexa-stemassistent, zonder dat je daarvoor nieuwe versterkers of speakers voor hoeft te kopen.

De Amazon Echo Input kost 34,99 dollar en verschijnt later dit jaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Amazon heeft daarnaast aangekondigd dat het apparaat wordt gebundeld met bepaalde producten van partners, zoals speakers van het merk Bose. Deze accessoire heeft wat weg van een Chromecast Audio, waarmee je ‘domme’ speakers omtovert tot een slimme variant. Het grote voordeel van de Input is echter dat er dus ook microfoons opzitten en dat je daardoor toegang krijgt tot de populaire assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.