Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft voegt meer opties voor stembediening toe aan Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2018, 11:12 CategorieBediening

Vanaf nu is het mogelijk om Alexa en Cortana te gebruiken om de Xbox One te besturen. Alhoewel het al wel mogelijk was om Alexa te gebruiken op de Xbox One, kon dit nog niet vanaf een ander apparaat. Dit gaat echter nu veranderen. De nieuwe mogelijkheid is echter nog niet voor iedereen toegankelijk, want de functie rolt in eerste instantie uit voor mensen die onderdeel zijn van het Xbox Insider-programma en wonen in de Verenigde Staten. Microsoft hoopt op deze manier genoeg feedback te krijgen om de functie later naar een breder publiek uit te rollen. De functie heet Xbox Skill.

De stembediening met Alexa en Cortana zorgt ervoor dat je verschillende stemcommando’s kunt bundelen. Zeg bijvoorbeeld: “Alexa, open Rocket League”, en de Xbox One zal starten, je wordt ingelogd in je account en Rocket League wordt opgestart. Van tevoren zul je wel jouw account moeten configureren om gebruik te kunnen maken van de Xbox Skill.

Nu ook vanaf andere apparaten te bedienen

Wanneer de functies naar Nederland komen is op dit moment nog niet bekend. Eerst wordt er feedback verzameld via het Xbox Insider-programma. In de Verenigde Staten kun je de Xbox One vanaf nu dus ook besturen vanaf andere apparaten, zoals de Amazon Echo, Sonos One of de Harmon Kardon Invoke. Ook kun je vanaf een Windows 10 pc de Xbox One bedienen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.