Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nuki Keypad ontgrendelt je Nuki Smart Lock vlot en gemakkelijk

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 11:06 CategorieVeiligheid en beveiliging

Met de Nuki Keypad ontgrendel je het Smart Lock snel en makkelijk met behulp van een toegangscode. Je hebt hiervoor dus geen sleutel, smartphone of andere fysieke producten meer nodig. Een code, bestaande uit zes cijfers, is voldoende.

Dit is de Nuki Keypad

Tijdens IFA 2018 in Berlijn stelde Nuki, het Oostenrijkse bedrijf dat is gespecialiseerd in slimme deurslottechnologie, de nieuwste uitbreiding van zijn productassortiment voor: de Nuki Keypad. Voortaan kun je het Smart Lock ontgrendelen met een zescijferige code, wat een smartphone overbodig maakt. De Keypad is gemakkelijk te monteren; zo hoef je er bijvoorbeeld geen kabels voor te trekken. Je kunt de accessoire eenvoudig op de buitenkant van de deurlijst plakken of op een buitenmuur schroeven. Net wat je wil.

Bezoekers kunnen de deur dan openen door de code in te toetsen. De fluorescerende cijfers zijn ’s nachts gemakkelijk leesbaar en elke druk op een toets wordt bevestigd met een lichtsignaal op de ingebouwde led-strip. De compacte behuizing biedt bescherming tegen stof en waterstralen (IP65) en is dus bestand tegen weer en wind. De Nuki Keypad werkt op twee knoopcellen met een gebruikstijd van twaalf tot achttien maanden. De toegangscodes voor de Keypad worden in de Nuki-app of op de website Nuki Web gegenereerd.

Om je woning goed te beschermen, raadt Nuki aan om elke gebruiker een eigen code te geven. Indien gewenst kan de app een willekeurige code genereren. Alle interacties worden bijgehouden in het logboek, zodat je op elk moment weet wie wanneer de deur heeft geopend. De eigenaars kunnen kiezen of de codes permanent of beperkt zijn. Zo kun je de buren twee weken toestemming geven om de bloemen water te komen geven, eventueel enkel in een bepaald tijdsslot, bijvoorbeeld tussen negen uur in de ochtend en tien uur in de avond.

Bij de eerste installatie genereert de Nuki Keypad behalve een pincode voor de systeembeheerder ook een pincode om de fabrieksinstellingen te herstellen. Die laatste code kan niet worden gewijzigd en wordt bovendien opgeslagen op de servers van Nuki. Je hebt de beide codes nodig voor een harde reset. Een dief kan met andere woorden niets met de Keypad aanvangen. Desalniettemin krijgt de klant in geval van diefstal gratis een nieuwe Keypad op vertoon van het proces-verbaal en de originele aankoopfactuur.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Nuki Keypad nu vooruitbestellen in de online shop van Nuki voor de democratische prijs van 79 euro. De bestellingen worden vanaf het vierde kwartaal van 2018 geleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.