Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Video: slimme speakers en spraakbediening op IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2018, 17:45 CategorieBeeld en geluid

Vorige week waren we aanwezig op IFA 2018 in Berlijn. Op de beursvloer kwamen we diverse nieuwe, slimme producten tegen, waaronder slimme speakers met spraakbediening. In onderstaande video laten we je een selectie van de gelanceerde speakers zien en kijken we naar de mogelijkheden die ze bieden.

Slimme speakers en spraakbediening op IFA 2018

Spraakbediening is helemaal hot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan middels spraak bediend worden. Denk aan receivers, televisies, smartphones, koptelefoons en speakers. Die laatste productcategorie zagen we tijdens IFA 2018 veel terug. Onder meer Panasonic, Lenovo, Libratone en Bang & Olufsen lanceerden nieuwe luidsprekers met spraakassistenten als Amazon Alexa of de Google Assistant. Natuurlijk was ook AirPlay 2 aanwezig. Dankzij deze integraties van spraakassistenten is het mogelijk gekoppelde smarthome-apparatuur te bedienen, de muziekweergave te bedienen, je agenda te beluisteren of informatie op te vragen. Lenovo bracht zelfs een slimme speaker met display mee waardoor je bijvoorbeeld recepten laten voorlezen tijdens het koken of een video kunt laten tonen.

Meer informatie over de producten die tijdens IFA 2018 gelanceerd zijn vind je in onze IFA 2018 round-up. Wil je meer weten over de nieuwe producten op het gebied van audio en video? Neem dan de IFA 2018 round-up op Homecinema Magazine door.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.