Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Steeds meer gadgets voorzien van een zonnepaneel

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2018, 14:12 CategorieGesponsord

Wanneer je verschillende slimme elektrische apparaten in huis gebruikt, zal je wellicht al zijn opgevallen dat steeds meer apparaten van een zonnepaneel worden voorzien. Het zonnepaneel maakt je niet alleen minder afhankelijk, ook neemt je energieverbruik dankzij de zonnepanelen af! Naast het gebruik van zonnepanelen op je slimme apparatuur in huis, kun je natuurlijk overwegen om zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen. Ook op het gebied van het opwekken van je eigen groene stroom gaan de ontwikkelingen hard! Onder meer Tesla en IKEA hebben zich in de afgelopen tijd gericht op de productie van een thuisbatterij. In dit artikel vertellen we je meer over deze ontwikkelingen!

Gadgets met een eigen zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten slimme gadgets, die van een klein zonnepaneel voorzien zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om een beveiligingscamera met zonnepaneel te gebruiken. Hang de camera aan de gevel van je woning en richt het zonnepaneel aan de bovenzijde richting de zon. Zo hoef je deze niet langer aan te sluiten op het stroomnet en kun je altijd en overal live beelden bekijken.

Ook bestaan er handige hoezen voor je tablet, die voorzien zijn van een geïntegreerd zonnepaneel. Met het zonnepaneel wordt de accu van je tablet opgeladen, op het moment dat je deze in het zonlicht legt. Een derde voorbeeld van het gebruik van zonnepanelen voor gadgets in huis, zijn lampen. Denk aan de lampen die je rond je terras kunt plaatsen. Overdag wordt de accu van deze lampen opgeladen, zodat je deze in de avond kunt gebruiken om je terras te verlichten.

Zonnepanelen combineren met een thuisbatterij

Naast de mogelijkheid om voor gadgets met zonnepanelen te kiezen, kun je ook zonnepanelen op het dak van je woning plaatsen. Deze zonnepanelen kun je vervolgens aan een thuisbatterij koppelen, om de opgewekte groene energie tijdelijk op te slaan. Wil je nog niet in zonnepanelen investeren, maar wel profiteren van goedkope stroom? Aanbieders van energie vergelijken op Overstappen.nl is heel eenvoudig! Je huidige stroomleverancier vergelijken met andere aanbieders is voornamelijk interessant, wanneer je inmiddels automatisch bent overgezet op een variabel tarief.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Overstappen.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.