Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Facebook Portal verzamelt toch gegevens voor advertenties

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2018, 15:27 CategorieBeeld en geluid

Facebook Portal, het onlangs aangekondigd apparaat van het sociale netwerk waarmee je kunt videobellen, verzamelt toch gegevens. Die gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor het presenteren van gepersonaliseerde informatie. En dat terwijl Facebook eerder zei dat dit niet zou gebeuren.

Facebook Portal harkt toch data binnen

Vorige week kondigde Facebook officieel de Facebook Portal aan, een videobelapparaat dat geen data zou verzamelen voor het presenteren van persoonlijke advertenties. Maar nu blijkt het tegenovergestelde waar. Hoewel het apparaat zelf geen advertenties zal weergeven, wordt wel bijgehouden welke apps je gebruikt en met wie je aan de lijn hangt. In feite wordt voor telefoongesprekken dezelfde informatie opgeslagen die ook wordt opgeslagen binnen Messenger, zoals gespreksduur en hoe vaak je met iemand belt.

Dat het apparaat echter informatie verzamelt voor het presenteren van persoonlijke advertenties, betekent niet dat dit ook echt gaat gebeuren, laat een woordvoerder van Facebook weten. De intentie is er nu echter om het niet te doen, maar de potentie om het te gebruiken is er zeker. De vraag is nu in hoeverre mensen nog steeds geneigd zijn zo’n Facebook Portal – compleet met camera en microfoon – in huis te halen. Er bestonden al privacyzorgen omtrent het apparaat en die zorgen zijn nu eigenlijk alleen maar toegenomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.