Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

FRITZ!Box 7530 ondersteunt mesh en smarthometoepassingen

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2018, 12:36 CategorieThuisnetwerk

AVM introduceert de FRITZ!Box 7530: een entry-level router in een nieuw jasje. De nieuwe router heeft een compacter design dan zijn voorganger, de FRITZ!Box 7590, maar is wel net als de 7590 geschikt voor alle dsl-verbindingen en snelle supervectoring-verbindingen.

Dit is de FRITZ!Box 7530

AVM heeft donderdag een nieuwe entry-level router onthuld: de FRITZ!Box 7530. Deze router is, net als zijn voorganger, geschikt voor alle dsl- en snelle supervectoring-verbindingen. Dankzij verbeteringen op het gebied van frequentiebereik – namelijk 35 MHz in plaats van 17 MHz – en de nieuwste vectoring-technologie download je met snelheden tot 300 Mbit/s en upload je met snelheden van 50 Mbit/s. Daarnaast haal je een stabiele en snelle wifi-verbinding in huis dankzij de 2 x 2 dual-band Wireless AC + N (866 Mbit/s + 400 Mbit/s).

En met mesh-wifi zijn video’s, muziek en foto’s overal in huis draadloos toegankelijk. Ook het FRITZ!OS 7-besturingssysteem is geüpdatet: zo behoort de integratie van op ule gebaseerde smarthomeproducten van andere fabrikanten nu ook tot de mogelijkheden. Dankzij de nieuwe FRITZ!OS 7-update maakt de nieuwe router een uitbreiding van het netwerk met FRITZ!WLAN-repeaters en FRITZ!Powerline-apparaten mogelijk. Ook integreer je vanaf nu eenvoudig een extra FRITZ!Box in je mesh-netwerk.

Specificaties FRITZ!Box 7530

  • Ondersteunt ADSL, VDSL, VDSL vectoring, 35b supervectoring/VPlus tot 300 Mbit/s
  • 2 x 2 dual-band Wireless AC + N met Multi-User MIMO (866 Mbit/s + 400 Mbit/s)
  • Vier gigabit LAN-aansluitingen en een USB-poort voor opslagmedia
  • DECT-basisstation voor telefoon en smart-hometoepassingen, en een analoge aansluiting
  • FRITZ!OS: met kinderslot, mediaserver, FRITZ!NAS, WiFi-gastentoegang, MyFRITZ!
  • Optionele internetverbinding via gigabit WAN-aansluiting voor flexibele werking – op kabel- of glasvezelmodems
  • Compacte FRITZ!Box in een slank, wit design en een laag energieverbruik van 6 watt

Prijs en beschikbaarheid

De FRITZ!Box 7530 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.