Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home Hub draait niet op Android Things

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2018, 9:24 CategorieBeeld en geluid

Google heeft laten weten dat de Google Home Hub niet op Android Things draait, maar in plaats daarvan is gebouw op het Chromecast-platform. Als eindgebruiker zul je echter niets van het verschil moeten gaan merken, verzekert de zoekmachinegigant gebruikers.

Google Home Hub zonder Android Things

Onder de motorkap zijn veel smarthomehubs met Google Assistent aan boord hetzelfde: de draaien op nagenoeg dezelfde hardware (met chips van Mediatek of Qualcomm) en software, namelijk Android Things (een aangepaste versie van Android bedoeld voor smarthomeapparaten). Google pakt het voor zijn eigen hub echter anders aan, laat Diya Jolly, onderdirecteur productmanagement bij Google, weten tegenover de redactie van Ars Technica. Het OS is namelijk gebaseerd op het Chromecast-platform.

Daardoor is de Google Home Hub beter te vergelijken met andere Google Chromecast-apparaten, zoals bijvoorbeeld de Google Home (die eind oktober naar Nederland komt). Jolly zegt daarover:

We just felt we could bring the experience to bear with Cast, and the experiences are the same. We would have easily given the third-parties Cast if they wanted it, but I think most developers are comfortable using Android Things.

Op het gebied van hardware doet Google het eveneens anders. Er is weinig bekend over de specificaties van het apparaat, maar de processor is afkomstig van het Amerikaanse technologiebedrijf Amlogic. Waarom Google een compleet ecosysteem bouwt voor andere bedrijven en daar zelf geen gebruik van lijkt te gaan maken, is helaas niet bekend. Desondanks moet de interface van de Assistent hetzelfde zijn op de Google Home Hub als op andere smarthomehubs, waardoor je er als gebruiker dus weinig van zult gaan merken.


€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 84,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.