Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Home-speaker vanaf 24 oktober in Nederland verkrijgbaar’

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2018, 18:51 CategorieBediening

De Google Home-speaker ligt vanaf 24 oktober in de Nederlandse winkels. Dit blijkt uit een e-mail van Google naar partners die werken aan ondersteuning voor de Google Assistent. De e-mail is ingezien door website Tweakers.

In de e-mail staat dat de slimme speaker met spraakassistent van Google vanaf 24 oktober in onze winkels zal liggen. Van tevoren is er een mogelijkheid om de speaker vooruit te bestellen. De officiële bekendmaking vindt over vier dagen plaats op dinsdag 9 oktober. Daarnaast zal Google komende dinsdag bekendmaken welke functies van de slimme speaker met virtuele assistent beschikbaar zullen zijn voor de Nederlandse gebruikers. Of we direct alle drie de versies van de slimme speaker zullen krijgen, de Google Home, Home Mini en Home Max, is op dit moment nog niet bekend.

Google houdt een grote presentatie op dinsdag 9 oktober, want ook de nieuwe Pixel 3-telefoons zullen dan worden aangekondigd, samen met mogelijk een nieuwe Chromecast en de Pixelbook 2. Ook de Google Home Hub wordt dan mogelijk onthuld. De Google Home Hub is een slimme speaker dat voorzien is van een eigen scherm met een grootte van 7-inch.

Continued conversation vanaf deze week ingeschakeld in Nederland

Alhoewel de Google Home- en de Google Home Mini-speaker officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, kunnen de speakers al wel in Nederland gebruikt worden. Nederlandse gebruikers kunnen dan de Engelse of Duitse taal gebruiken. Afgelopen week is de optie voor ‘Continued conversation’ eindelijk ingeschakeld in ons land. Dit betekent dat je niet langer voor ieder commando ‘Hey Google’ of ‘Ok Google’ hoeft te zeggen. Na het eerste antwoord zet de Google Home-speaker de microfoon weer open, waardoor je direct een nieuwe vraag kunt stellen of dieper in kunt gaan op de vorige vraag.

Sinds juli is de Nederlandstalige Google Assistant al beschikbaar op de smartphones. Toen werd duidelijk dat de Google Home-speakers later dit jaar nog zouden moeten verschijnen in ons land. Zoals het nu lijkt is 24 oktober de datum die je in je agenda kunt schrijven. Dankzij de Google Home-speaker kun je ook je smarthome-apparatuur aansturen met je stem, mits deze apparatuur ondersteuning biedt voor Google Home.


€ 79,50

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 79,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 94,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.