Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huisrobot van Asus krijgt een nieuwe versie: de Asus Zenbo Junior

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2018, 9:37 CategorieAccessoires

Asus is voornemens dit jaar een nieuwe versie van de Asus Zenbo uit te brengen in de vorm van de Asus Zenbo Junior. Niet alleen is deze huisrobot iets kleiner dan zijn voorganger, ook moet het nieuwe model uiteraard slimmer zijn.

Dit is de Asus Zenbo Junior

Ongeveer twee jaar geleden bracht Asus de Zenbo uit, een slimme huisrobot die met allerlei dingen in huis kan helpen. Dit jaar is het bedrijf voornemens een nieuwe versie uit te brengen in de vorm van de Asus Zenbo Junior: een kleinere en slimmere variant van het apparaat. Dit model heeft nog maar een vijfde van het gewicht van het vorige model en beschikt over een lijnsensor, infraroodsensor, capacitieve aanraakomgeving en zelfs een sonarsensor. De Zenbo Junior is bijvoorbeeld slim genoeg om niet zomaar ergens van af te rijden.

Ook kan het andere Zenbo-robots herkennen en vermijden, zodat er geen botsing plaatsvindt. Verder beschikt het apparaat over een dertie nmegapixel-camera en microfoons, zodat er gecommuniceerd kan worden. Asus heeft achter de schermen ook het één en ander veranderd aan het Zenbo-platform: zo is het voor gebruikers nu mogelijk meerdere Zenbo-modellen draadloos te bedienen vanuit één omgeving. Helaas weten we nog niet wat de prijs gaat zijn van de Asus Zenbo Junior. Ook weten we nog niets over een releasedatum.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.