Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest Thermostat E gelanceerd – goedkopere slimme thermostaat

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2018, 1:01 CategorieEnergie

Nest Labs kondigt vandaag de uitbreiding van zijn thermostaat-aanbod aan met de lancering van de Nest Thermostat E. Deze nieuwe, slimme thermostaat heeft een nieuwe look maar grotendeels dezelfde functies als de Nest Learning Thermostat die we eerder getest hebben. Hij kan overal worden bediend en is uitgerust met een vooraf ingesteld schema, zodat je vanaf dag één energie kunt besparen.

Nest Thermostat E

De nieuwe thermostaat van Nest staat vooral in het teken van eenvoud; nog eenvoudiger de thermostaat installeren, bedienen en gebruiken. De Nest Thermostat E is helemaal opnieuw ontworpen, met een witte behuizing, een ingebouwde stand en een mat scherm.

Bij de Nest Thermostat E heeft het bedrijf niet gekozen voor het opvallende uiterlijk van de Nest Learning Thermostat, maar voor een subtieler ontwerp, met een witte ring aan de buitenkant en een mat scherm op een standaard. De thermostaat kan kan overal in huis geplaatst worden zolang er een stopcontact in de buurt is, en hoeft dus niet meer op één specifieke plek aan de muur te hangen. De Heat Link E met stoffen hoes neemt de standaard plek van de thermostaat in en communiceert met zowel de Thermostat E als de cv-ketel.

De meeste mensen hebben volgens Nest hoogstens een uur nodig om de Thermostat E te installeren. Maar ook een Nest Pro-installateur kan de installatie uitvoeren. De thermostaat heeft een vooraf ingesteld schema, zodat je vanaf dag één energie kunt besparen. En hij blijft leren van het schema van jou als gebruiker, net als de Nest Learning Thermostat. De thermostaat denkt op de volgende manieren mee in huis;

  • De Nest Thermostat E zet de verwarming lager als hij detecteert dat niemand thuis is om zo energie te besparen.
  • De functie True Radiant zet de verwarming vroeg aan om de doeltemperatuur te halen en schakelt deze weer op tijd uit, waardoor het in huis niet warmer wordt dan de temperatuur die je hebt ingesteld.
  • Met de Nest-app kun je overal de temperatuur aanpassen, zelfs met de stem via Google Assistent.
  • Nest laat zien hoeveel energie klanten dagelijks verbruiken in de Energiegeschiedenis en maandelijks in hun Nest-rapport.

In vergelijking met de Nest Learning Thermostat komt de Thermostat E met geïntegreerde standaard waardoor hij niet aan de wand te hangen is, zijn er geen kleurenversies en is de Farsight-functie afwezig. De rest van de functies komen overeen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nest Thermostat E kan worden gereserveerd voor 219 euro. De officiële verkoop gaat op 16 oktober van start. Nest zal op 16 oktober ook een nieuwe versie van de Nest-app uitbrengen, voorzien van onder andere een nieuw uiterlijk en een nog gebruiksvriendelijkere interface.


€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 188,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.