Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips Hue-app op iOS ondersteunt voortaan Siri Shortcuts

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2018, 15:04 CategorieSoftware en apps

De app van Philips Hue op iOS heeft een update gekregen, waardoor er nu ondersteuning is voor Siri Shortcuts. Daardoor is het voor iOS- en Homekit-gebruikers mogelijk de slimme lampen in huis onderdeel te laten zijn van een serie handelingen.

Philips Hue en Siri Shortcuts

Het is voor gebruikers van de Philips Hue-app op iOS nu mogelijk ook gebruik te maken van Siri Shortcuts. Met Shortcuts is het mogelijk een serie handelingen te laten verrichten in huis met slechts één simpele commando. Roep bijvoorbeeld dat je film gaat kijken, middels een specifiek commando, en Siri weet dan bijvoorbeeld dat de gordijnen dicht moeten en de lampen gedimd worden. Daarnaast leert Siri van je gewoontes en probeert de assistent op de juiste moment scenes voor te stellen die je normaliter gebruikt.

Met de release van iOS 12 en watchOS 5 zorgt Apple ervoor dat de persoonlijke stemassistent Siri voortaan een stuk krachtiger is. Met Siri Shortcuts, een app die in het Nederlands Siri Opdrachten wordt genoemd, is het voor iOS 12-gebruikers nu mogelijk een serie opdrachten aan elkaar te koppelen. Shortcuts vervangt Workflow, een app die Apple vorig jaar kocht, en is in staat meerdere opdrachten te voltooien wanneer je zelf een simpele stemcommando geeft. In dat opzicht lijkt deze dienst op het populaire IFTTT.

  • Philips Hue
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.