Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Review: Zo breid je de Nest Hello deurbel uit met een draadloze chime (gong)

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2018, 8:55 CategorieReviews

Onlangs hebben we onze uitgebreide review van de Nest Hello deurbel online gezet en daar waren we nogal enthousiast over. Maar, toch hadden we ook wat puntjes van kritiek, en één van deze punten was het ontbreken van een draadloze gong. Toen we dat punt ook via lezers meermaals te horen kregen gingen we op zoek naar een oplossing, en die oplossing hebben we gevonden in de vorm van de Honeywell draadloze gong.

Honeywell draadloze gong voor de Nest Hello

De Nest Hello wordt niet met een gong (of chime) geleverd en dus ben je aangewezen op je reeds gebruikte gong of een nieuwe mechanische of elektrische gong. En een mechanische variant is lastig te vinden, aangezien deze op 16-24v moet kunnen werken. Sluit je een model aan dat dit (net) niet trekt dan loop je de kans dat je deze (op termijn) opblaast. Een draadloze gong is daarmee niet alleen een oplossing voor wanneer je wilt upgraden, maar ook voor als je überhaupt een (lang) werkende gong wilt hebben. Maar goed, bij een slimme deurbel hoort natuurlijk ook gewoon een draadloze gong, iets dat sommige concurrenten van Nest al begrepen hebben. De Hello heeft deze accessoire (nog) niet maar daar kun je middels een paar simpele stappen – en wat extra geld – zelf verandering in brengen.

In onze zoektocht naar een oplossing kwamen we al snel terecht bij de draadloze chimes van Honeywell. Het bedrijf heeft er meerdere in het assortiment; van volledig instelbaar qua volume en met led-verlichting tot een simpele variant met vier melodieën en verder geen instelmogelijkheden. Deze modellen zijn niet specifiek voor de Hello gemaakt en worden dus ook met een eigen (domme) deurbel geleverd. Die deurbel heb je echter niet nodig; de gong wel. Wij zijn voor de meest simpele variant gegaan, de DC311, met een prijs van 39 euro. Dit model is puur een draadloze gong met vier melodieën, zonder verdere instelmogelijkheden. We hebben zelfs twee modellen laten komen om zo door het hele huis een duidelijk belsignaal te kunnen verwezenlijken. Maar, met alleen die chimes ben je niet klaar, want je hebt ook een Honeywell omvormer nodig om het signaal van de deurbel naar een draadloos signaal richting de gong om te zetten. Deze omvormer kost ongeveer 45 euro.

Mocht je nog geen Nest Hello deurbel hebben hangen dan is het verstandig eerst die installatie en montage goed door te lopen, en het is zelfs nog verstandiger de installatie door een monteur te laten doen als je niet helemaal thuis bent in de elektronica. Als alles eenmaal hangt is de situatie als volgt; je hebt de Nest Hello deurbel buiten hangen, die middels deurbelkabels verbonden is met de transformator en de (mechanische of elektrische) deurbel die binnen hangen. Je hebt dan dus al een werkende deurbel, maar zonder die draadloze gong.

Allereerst testen we de omvormer in combinatie met de gong(s). Het een kwestie van vier AA-batterijen in de gong stoppen (let op; die worden niet meegeleverd) en de batterij van de omvormer (wel meegeleverd) in de behuizing van de omvormer stoppen. Vervolgens moet je een paar seconden op de settings-knop van de gong drukken en direct daarna het kleine knopje achterop het opzetstuk van de omvormer indrukken. Binnen een paar seconden klinkt er een signaal waaruit blijkt dat de koppeling tussen omvormer en chime geslaagd is. Een kind kan de was doen, maar dan komt het iets lastigere stuk.

Als je het setje koopt zoals ik hierboven omschreef is het een kwestie van de (mechanische of elektrische) gong vervangen voor de omvormer van Honeywell. De handleiding van die omvormer is niet de meest duidelijke dus als je er echt geen verstand van hebt dan kun je een elektricien even om hulp vragen, maar in ons geval bleek het na even uitzoeken niet zo lastig. De mechanische deurbel die we hadden hangen hebben we weggehaald, het draadje dat van de transformator afkomt is op de AC1-aansluiting van de omvormer aangesloten en het draadje dat terugkomt van de deurbel is op de A1-aansluiting aangesloten. Je hebt ook nog de optie voor het aansluiten van een tweede deurbel, op de B-aansluitingen.

Eenmaal aangesloten plaatsen we het opzetstuk (het tweede deel van de behuizing) van de omvormer op het deel waar de draden ingaan en direct zul je een signaal horen van de gekoppelde gong(s). Vervolgens is het een kwestie van de deurbel indrukken om te testen of het echt werkt.

En werken deed het in ons geval, direct. De gongs waren al gekoppeld en lieten meteen en op hoog volume van zich horen. Vervolgens hebben we elke gong dezelfde melodie gegeven en ze op verschillende plekken in huis geplaatst. De gong beneden staat ongeveer 6 meter van de omvormer af, de gong boven een meter of 7. Dit leverde geen problemen op; beide gongs reageerden nagenoeg tegelijkertijd en binnen 1 tot 2 seconden na het drukken op de Nest Hello. Aangezien we met de simpelere variant van de Honeywell chime te maken hebben is het aanpassen van het volume of de duur van het geluid overigens niet mogelijk. Hiervoor heb je een iets duurder model nodig. Overigens moeten de batterijen van de gong volgens Honeywell 1 tot 2 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik.

Al met al is dit dus een ideale oplossing als je niet alleen een slimme deurbel wilt hebben maar ook je gong (chime) wilt upgraden naar een draadloze versie. Het kost je in totaal iets meer dan 80 euro voor de gong en omvormer, maar in mijn geval heb ik dat er wel voor over aangezien ik de mechanische deurbel voorheen zeer slecht hoorde en nu door het hele huis (en natuurlijk op de smartphone) duidelijk de bel hoor. Daarbij kun je op de omvormer zoveel draadloze Honeywell-gongs aansluiten  als je wilt.

De omvormer en gong zijn ons ter beschikking gesteld door 50Five.nl. Zij verkopen ook een installatiepakket voor de Nest Hello of kunnen een expert langssturen.

 • Delen:

Reacties

 1. Philippe
  24 november, 2018 om 22:02

  De Honeywell omvormer geef je dan 24v input?
  Kan deze dat aan?

  • Gerben
   19 december, 2018 om 8:32

   Voor mij dezelfde vraag als Philippe. Iemand hier al een antwoord op?

   • Philippe
    19 december, 2018 om 9:01

    Gerben,

    Ik heb beide aangekocht en het werkt.
    De Honeywell kan 24v aan.
    Maar als ik aanbel dan gaat de Honeywell in een ‘loop’ en blijft de draadloze bel ringen. Tot ik de batterijen verwijder.
    Kan niet vinden wat het is..

    Jij een idee hierbij?

   • Gerben
    19 december, 2018 om 9:03

    mmm, dus bij jou blijft de honeywell nu altijd doorgaan? Dus iedere keer als er aangebeld wordt moet je de batterijen verwijderen?

  • Peter
   24 juni, 2020 om 13:22

   Vraagje alles aangesloten zoals jullie uit hebben gelegd en het werkte perfect. Ik moest alleen voor werkzaamheden de nestbel losmaken en weer monteren bel werkt weer camera perfect maar de draadloze honeywell gongs ik krijg ze met geen mogelijkheid meer aan het ding dongen. Hebben jullie een idee!?

   • Dirk De Bock
    24 juni, 2020 om 14:00

    Werkt de gong wanneer je op het knopje op de Honeywell omvormer duwt? (batterij in omvormer of gong / sync tussen omvormer en gong). aansluitingen omvormer niet omgewisseld?

 2. Philipep
  19 december, 2018 om 10:30

  Klopt Gerben.
  Heel vervelend.
  Geen idee of het aan een “foute” Honeywell ligt.
  De eerste keer aanbellen is goed, maar plots, bij een volgende keer blijft hij doorgaan tot ik de batterijen verwijder.

  Ik kocht wel de goedkoopste variant van de Honeywell.

  • dirk de bock
   28 december, 2018 om 12:25

   Dat de bel blijft gaan heeft mogelijk er mee te maken dat hij een te hoog voltage binnen krijgt. Ik heb deze transformator gebruikt: https://www.amazon.de/gp/product/B07GYZV9Y2/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 en dan geeft Nest in de app aan dat er 14,5V spanning op staat. De belaansluiting (die extra dongle) van Nest heb ik, zoals in het artikel, gekoppeld aan de A1 en AC1 van de Honeywell omvormer en dan lijkt alles goed te lopen.

  • Gerben
   29 december, 2018 om 12:46

   Afgelopen week de Nest Hello incl. Honeywell en 24v adapter zoals hierboven omschreven geïnstalleerd. Werkt perfect! Geen enkel probleem tot nu toe

 3. Ton Kock
  12 juli, 2019 om 4:09

  Nest Deurbel aangesloten met Honeywell omvormer voor draadloos bellen. Werkt prima, maar op onverwachte tijden blijven de Honeywell gongen continue doorrammelen. Dus is de installatie volkomen onbetrouwbaar. Wat kan de oorzaak zijn? Ik heb een 24 V trafo gebruikt en ik heb een 12 Volt trafo gebruikt, maar dat maakt geen verschil.
  Wie o wie kan me adviseren? Nest bel – dure installatie, maar volkomen onbetrouwbaar.

 4. Dirk De Bock
  15 juli, 2019 om 15:16

  Als je op de ‘normale’ manier aansluit, dan komt er enkel een korte stroompuls op de deurbel zender wanneer er aangebeld wordt. Dus die staat niet constant onder stroom en spanning is dan geen probleem. Normale manier, uit het hoofd, is de deurbel zender aansluiten op de Chime connector via de twee gestripte draden. Succes!
  Ik zal later in de week proberen foto te posten van de aansluitingen.

  • André
   15 juli, 2019 om 15:42

   Je zou zeggen dat ook een korte puls van 24v i.p.v. 12v op den duur funest is voor de omvormer.
   Maar ben verder niet heel erg thuis in electro met zwakstroom. Als dit geen kwaad kan, en bij jullie of de meeste hier goed draait geloof ik wel dat het goed komt.

  • Adriaan
   27 augustus, 2019 om 16:48

   Heb je toevallig nog een foto van jou situatie :)

 5. Dirk De Bock
  28 augustus, 2019 om 12:03

  Foto hier te vinden: http://blog.debock.com/wp-content/uploads/2019/08/IMG_0357.jpg.
  Een kant vanaf de trafo gaat rechtstreeks naar de nest deurbel (zwarte draad), de andere kant vanaf de trafo is aangesloten op het witte kabeltje met klem op de dongle. Van de dongle grijze draad met klem gaat het dan naar de nest deurbel (wit kabeltje). Hiermee is de deurbel aangesloten aan de stroom en werkt die.
  Voor de honeywell omvormer, die is dus aangesloten aan de kabeltjes zonder klem vanaf de dongle, grijs op A1 en wit op AC1. Succes.

  • Adriaan
   27 september, 2019 om 15:23

   wow thnx, hier zat ik net op te wachten…

   Raar dat zo’n soort ( niet proff) foto niet op nest te vinden is… dan ben je toch gelijk klaar…..

  • Victor Max
   17 november, 2019 om 16:19

   Super Dirk, heel erg bedankt voor de schematische foto, erg duidelijk!

  • Dennis
   07 december, 2019 om 16:28

   Het lukt me maar niet op deze manier.. als ik het aansluit dan werkt het TOT het moment dat de nest hello opgestart is en dus het ledje op de nest hello constant aanwezig is. Vanaf dat moment gaat de omvormer geen signaal meer sturen naar de draadloze gong, terwijl dat de eerste 10 seconden wel het geval was (toen de nest hello dus nog niet volledig opgestart was). Iemand enig idee?

 6. John
  04 oktober, 2019 om 12:45

  Dirk zou je misschien ook een aansluitschema kunnen posten hier.

 7. Nol
  25 november, 2019 om 21:13

  Om het spanningsverschil , 24V van de nest en 12V van de omvormer te nivelleren is het ook mogelijk een 24V relais aan te sturen. Via het maakcontact van het relais schakel je dan weer 12V.

 8. Nol
  29 november, 2019 om 21:15

  Ben erachter gekomen dat middels een relais vrijwel iedere draadloze bel gekoppeld kan worden. Je maakt de oude beldrukker open en soldeer 2 draadjes op de contacten van de drukknop. Vervolgens sluit je beide draden aan op het relais waardoor het relais als beldrukker fungeert. Werkt perfect. Bovendien heb je geen spanning nodig over de relais contacten.

 9. Nol
  10 december, 2019 om 12:09

  Ik heb behoorlijk staan te stoeien met de koppeling van de nest aan mijn bestaande draadloze bel. Ook bij mij bleef de bel (lees het relais) maar doorbellen. Na de nodige metingen ben ik er achter gekomen dat de meeste beltrafo’s een te hoge spanning geven.
  Ik heb 2 afzonderlijke trafo’s geprobeerd . Ik heb een fatsoenlijke bloktrafo gekocht met secundair 18 Volt. Het doorbellen was daarmee weg. Helaas reageerde mijn draadloze bel niet altijd wanneer er op de nest gedrukt werd. Dit heeft te maken met de tijdsduur van het signaal. In de nest app staat de duur van dit signaal standaard op 1 seconde. Ik heb deze nu op 3 seconden staan en het geheel werkt perfect. Op deze manier hoef je geen dure honeywell aan te schaffen. Het relais plus dinrail voet kost slechts 12 euro.

 10. Albert
  26 januari, 2020 om 16:24

  Hallo,

  Ik heb het probleem dat mijn batterij in de omvormer binnen een week leeg is. Ik heb de draadjes van de deurbel in de trafo gedaan en vandaar uit twee draden doorgelust naar de twee knopjes van de omvormer.

  Alles werkt prima maar de batterij wordt leeggetrokken. Iemand enig idee.

  Ik zie op de foto boven dat de rode travodraad rood naar de omvormer loopt en de blauwe naar een ??? zekering?
  De rode draad van de bel gaat naar de andere knop van de omvormer en de blauw draad gaat ook naar ??? zekering

  Wat is dat voor ding waar de blauwe draden ingaan en hoe zwaar moet die zijn?

  dank voor hulp

  • Daniel Henske
   15 mei, 2020 om 15:34

   Ik heb het zelfde probleem .. al een oplossing gevonden ?
   Groetjes

 11. Ed
  04 april, 2020 om 19:46

  Super makkelijke installatie en bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Werkt perfect met 12 volt transformator van García en gong van Honeywell 915
  Geen enkele storing gehad tijdens installatie en klaar in 30 minuten

 12. WV
  08 april, 2020 om 8:29

  Wij hebben een Nest Hello, aangesloten met een Honeywell Dingdong D117.
  Wij zouden er graag dit systeem bij voegen. Dus de vaste deurbel laten hangen.
  Zou dit werken?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.