Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Signify introduceert samenwerking Philips Hue met Google Home

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 9:26 CategorieVerlichting

Signify, het bedrijf achter de populaire Philips Hue-lampen, heeft de Nederlandstalige samenwerking met Google Home aangekondigd. De speaker wordt bediend via de Google Assistent, die je vragen beantwoordt en je helpt om dingen te regelen, die aan het einde van de maand naar Nederland komt.

Philips Hue en Google Home in Nederland

De slimme lampen binnen de Philips Hue-serie zijn binnenkort te bedienen via de Google Home, die eind oktober in Nederland wordt uitgebracht. Vanaf 24 oktober is de Home en Home Mini hier beschikbaar, samen met de Nederlandstalige versie van de Google Assistent. De speaker wordt bediend via de Google Assistent, die je vragen beantwoordt en je helpt om dingen te regelen. Consumenten in Nederland kunnen de Google Home en Google Home Mini gebruiken om hun Philips Hue-verlichting te regelen met stemcommando’s.

Je kunt je Philips Hue-lampen met Google Home niet alleen in- en uitschakelen, maar ze ook dimmen of instellen op de kleuren waarmee je thuis je ideale sfeer wilt scheppen. Als je bijvoorbeeld de lichtsfeer voor een etentje wilt instellen, vraag Google Home dan: “Hey Google, dim het licht in de eetkamer naar 20 procent.” En als je thuis de wedstrijd van je favoriete club wilt kijken, kun je je Google Assistent opdracht geven de kamer te verlichten in de kleuren van je club. En zo zijn er meer mogelijkheden beschikbaar.

Nieuwe pakket Philips Hue

Om de stap naar slimme spraakgestuurde verlichting gemakkelijk te maken hebben Philips Hue en Google een voordeelbundel samengesteld met een Google Home Mini en een Hue white and color ambiance starter kit (incl. Hue bridge, drie kleurlampen en één dimmer switch). De adviesprijs is 189 euro. De verkooppunten zijn: Coolblue en Mediamarkt (allebei instore & online) en bol.com.

 • Delen:

Reacties

 1. Roelof Fontijn
  07 december, 2018 om 14:25

  De koppeling van Hue met Google Home werkt perfect. Echter… hoe koppel ik een tweede Hue Bridge aan Googlee Home?

  Met vriendelijk groet,
  Roelof Fontijn

  • Wesley Akkerman
   10 december, 2018 om 14:05

   Bij mijn weten kan Google Home niet omgaan met meerdere Philips Hue bridges (en volgens mij heeft de app het daar ook nog wel eens moeilijk mee). Ikzelf gebruik één bridge in huis, dat werkt prima (ook in combinatie met de Google Assistent).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.