Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme koffiemok Ember vertelt hoeveel cafeïne je inneemt

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2018, 10:45 CategorieAccessoires

Met de slimme koffiemok Ember kun je nu per kopje koffie achterhalen hoeveel cafeïne je nou precies binnenkrijgt op een dag. Dat kun je doen door de beker te koppelen aan Apple Health, het gezondheidsplatform van de techgigant. Het product is echter voorlopig alleen in de VS en Canada beschikbaar.

Zien hoeveel cafeïne je inneemt met slimme koffiemok

Vanaf nu is het voor gebruikers van de Ember-koffiemok, een slimme beker waarmee je je koffie of thee warm kunt houden, mogelijk om te zien hoeveel cafeïne je ongeveer op een dag inneemt. Dat doe je door het product te koppelen aan gezondheidsplatform Apple Health, dat in feite de schatting maakt op basis van de data die de koffiebeker heeft opgepakt. De beker zelf weet wanneer die vol of leeg is en kan zien hoe warm het drankje naar keuze is. Daarnaast is het product in staat de temperatuur van dat drankje te reguleren.

De Ember-beker, vooral de Ember Travel Mug, is verder in staat te schatten hoeveel drinken er ongeveer aanwezig is, maar gebruikers kunnen dit ook handmatig invoeren in de app. Met al deze informatie kan de beker ook zien hoe vaak je iets drinkt binnen een bepaalde periode, maar het is niet in staat automatisch te detecteren wát je precies drinkt. Dat detail moet je zelf invoeren. Apple Health gaat met al deze info aan de haal en meldt wanneer je bijvoorbeeld te veel cafeïne hebt ingenomen op een dag.

Voor cafeïne geldt ook een dagelijkse aanbeveling qua inname, aangezien het stofje voor verschillende effecten kan zorgen. Het meest bekende effect is dat je meer energie hebt op een dag, maar dat heeft natuurlijk invloed op je hartslag en slaapkwaliteit — zeker wanneer je over de dagelijkse aanbeveling gaat. Vooralsnog is deze koffiemok alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, voor een omgerekend bedrag van ongeveer 150 euro. Mocht je hem willen importeren, dan kan het zijn dat de prijs hoger komt te liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.