Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

ESET en Gryphon introduceren router met ingebouwde beveiliging

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2018, 11:52 CategorieThuisnetwerk

ESET en Gryphon lanceren een beveiligde router in Nederland. Deze wifi-router maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor slimme functie en machine learning om te bepalen of apparaten binnen het thuisnetwerk zich vreemd gedragen.

Dit is de Gryphon Secure Router

ESET brengt in samenwerking met Gryphon de Secure Router naar Nederland. Deze wifi-router maakt onder meer gebruik van kunstmatige intelligentie, beschikt over anti-malwarebeveiliging en bevat opties met betrekking tot ouderlijk toezicht. Ook maakt de router gebruik van machine learning, om te bepalen of apparaten binnen het thuisnetwerk zich vreemd gedragen. De Secure Router beschermt niet alleen de pc’s die zijn aangesloten op het wifi-netwerk, maar ook alle overige apparatuur in en om het huis die is verbonden met het internet.

Dit apparaat zou uitkomst kunnen bieden wanneer je je zorgen maakt over de verbonden wereld en de gevaren die op de loer liggen. Antivirus of online beveiliging is niet te installeren op bijvoorbeeld een slimme thermostaat of de van afstand bestuurbare verlichting. Wel is het verbindingspunt (de router) tussen het thuisnetwerk en de buitenwereld te beveiligen. Bovendien doe je er ook altijd goed aan sterke wachtwoorden te genereren voor je accounts middels een wachtwoordmanager en die wachtwoorden vaak te vervangen.

Prijs en beschikbaarheid

De Gryphon Secure Router kost 249 euro en is te koop via geselecteerde verkooppunten door heel Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.