‘Huawei werkt aan stemassistent voor westerse markten’

16 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Huawei AI Cube

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Huawei momenteel aan een stemassistent die is bedoeld voor westerse markten. De Chinese fabrikant heeft al een eigen persoonlijke assistent ontwikkeld, maar die werkt vooralsnog alleen in China.

Stemassistent van Huawei voor westerse markten – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet werkt Huawei aan een stemassistent voor westerse markten. Richard Yu, CEO van de consumentengroep binnen het Chinese bedrijf, heeft namelijk tegenover CNBC verklaard dat er plannen zijn voor een wereldwijd uit te brengen persoonlijke assistent.

We are using our own in China, in [the] future we will also have our own outside of China. In the beginning, we are mainly using Google Assistant and Amazon Alexa, [but] we need more time to build our AI [artificial intelligence] services … Later we will expand this outside of China.

Momenteel heeft Huawei al een stemassistent dus, genaamd Xiaoyi. Die persoonlijke assistent werkt alleen in China.

Helaas heeft Yu niet in het interview laten weten welke talen de nieuwe stemassistent voor het westen zal gaan spreken of wanneer die zal worden uitgebracht. Huawei staat wel een zwaar gevecht te wachten. Niet alleen vanwege grootmachten als Amazon en Google, die samen goed zijn voor zestig procent van de markt voor persoonlijke assistenten, ook moet het bedrijf hardwarepartners zien te vinden. Heel veel bedrijven hebben inmiddels Amazon Alexa of de Google Assistent omarmd. Het wachten is nu op meer nieuws.

Reacties (0)