Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear presenteert eerste routers met ondersteuning voor wifi 6

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2018, 9:35 CategorieThuisnetwerk

Binnenkort verschijnt de volgende generatie van wifi en dat betekent dat er ook nieuwe routers op de markt verschijnen, zoals die van Netgear. Het bedrijf presenteert de Nighthawk AX12 en Nighthawk AX8, die er allebei uitzien als een ruimteschip.

Nieuwe routers van Netgear voor wifi 6

De volgende generatie van wifi, wifi 6, staat om de hoek en dat betekent dat we ook nieuwe routers kunnen verwachten. Beide routers zijn high-end modellen die tot hoge snelheden in staat zijn, maar de belangrijkste toevoeging is natuurlijk de ondersteuning van de nieuwe wifi-standaard 802.11ax (dat dus wifi 6 wordt genoemd, om het overzichtelijk te houden). Hoewel deze nieuwe standaard niet gigantisch sneller is dan zijn voorganger, moet die wel ervoor zorgen dat het thuisnetwerk beter om kan gaan met meerdere apparaten.

De routers zien er uit alsof ze uit een Star Wars-film komen en dat is niet zonder reden: de antennes zitten namelijk de ‘vleugels’ van het apparaat, zodat ze altijd overeind blijven staan voor de beste prestaties. De Netgear Nighthawk AX8 heeft vier keer vier antennerijen (één voor 5 GHz en één voor 2,4 GHz), vijf gigabit ethernetpoorten en biedt ondersteuning aan voor 6 GHz aan draadloze doorvoer. De AX12 heeft een acht keer acht opstelling, een betere processor, breder bereik en ook een 5 Gb-ethernetpoort.

De vraag is echter of je deze router meteen moet halen wanneer die op de markt verschijnt; het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt en wat die in Nederland gaat kosten. Het is nu namelijk zo dat er nog geen apparaten zijn die ondersteuning aanbieden voor wifi 6, waardoor je dus niet van de verbeteringen gebruik kunt maken. Naast een nieuwe router zul je dus ook allerlei nieuwe producten moeten kopen om echt alles uit je routeraankoop te halen. De Netgear Nighthawk verschijnt deze maand in de VS en kost 399 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.