Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Smarthomebedrijf Netatmo overgenomen door Legrand

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2018, 10:23 CategorieAlgemeen

Het Franse smarthomebedrijf Netatmo heeft aangekondigd te zijn overgenomen door Legrand, dat al aandelen had in de fabrikant. Legrand is een bedrijf dat is gespecialiseerd in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren, dat actief is op commerciële, industriële en residentiële markten.

Netatmo overgenomen door Legrand

Legrand, een bedrijf gespecialiseerd in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren, gaat het Franse smarthomebedrijf Netatmo overnemen. Na de overname wordt het Franse merk opgenomen in het portfolio van Legrand. De honderddertig ingenieurs van Netatmo brengen hun expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie, integratie van software in producten en gebruikerservaring naar de R&D-teams van de nieuwe eigenaar. Op dit moment heeft Netatmo zo’n 1,3 miljoen actieve producten.

Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo, wordt de chief technology officer (CTO) van het Eliot-programma van Legrand. Hij zal bijdragen aan het ontwerpen van verbonden oplossingen van Legrand en Netatmo. Eliot is een programma gelanceerd in 2015 door Legrand om de uitrol van het Internet of Things en aanbod te versnellen. Het programma richt zich op het ontwikkelen van verbonden en interoperabele oplossingen, die blijvende voordelen moeten bieden aan individuele gebruikers en professionals.

Op Smarthome Magazine hebben we een aantal producten van het smarthomebedrijf getest. Hieronder een kort overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.