Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Alexa kan nu dingen op basis van locatie doen en je e-mail checken

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2018, 10:48 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft stemassistent Alexa voorzien van nieuwe mogelijkheden, waardoor er nu ook dingen op basis van locatie kunnen gebeuren. Daarnaast is de persoonlijke assistent in staat je e-mail te checken wanneer je daar het commando voor geeft.

Meer mogelijkheden voor stemassistent Alexa

Alexa-gebruikers in de Verenigde Staten krijgen in de komende dagen toegang tot nieuwe functies voor de stemassistent. Zo kan ze straks dingen gaan doen op basis van je locatie, bijvoorbeeld je thuiskomstroutine inschakelen wanneer je van je werk wegrijdt. Uiteraard moet je hiervoor toestemming geven tot je locatie op je smartphone. Je hebt dan ook niet overal een Echo-speaker voor nodig, aangezien dit soort zaken via je telefoon wordt geregeld. Daarnaast kan de assistent je helpen dingen te herinneren via de remindersoptie.

Daarnaast kun je aan Alexa vragen of je de afgelopen 24 uur nog nieuwe e-mail hebt gekregen. Je kunt de mails lezen, verwijderen, archiveren en beantwoorden en zelfs vragen of je een mail van een specifiek contactpersoon hebt gekregen. Gebruikers kunnen hun Gmail-, Outlook-, Hotmail- en Live-accounts toevoegen en beveiligen met een pincode op hun eigen profiel. Verder kun je contact opnemen met bedrijven uit de buurt en zijn er meer opties beschikbaar voor de kindervriendelijke modus binnen de assistent.

Bovendien kun je Alexa ook wachtcommando’s geven. Wanneer je bijvoorbeeld je ochtendroutine inschakelt, dan gaan om zeven uur de lampen aan en krijg je om half acht het weerbericht te horen (dingen gebeuren dus niet allemaal tegelijkertijd). Ook kunnen gebruikers vooraf opgenomen berichten inspreken en op een specifiek moment laten afspelen op andere Echo-speakers. Daarnaast kun je notificaties laten versturen naar andere familieleden, wanneer er een specifieke routine wordt gestart door een commando of trigger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.