Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Alexa kan nu communiceren met enkele alarmsystemen

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2018, 10:04 CategorieSoftware en apps

Amazon heeft bekendgemaakt dat stemassistent Amazon Alexa nu ook kan communiceren met een aantal beveiligingssystemen. De functie werkt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en met sommige alarmsystemen van Ring, ADT, Honeywell, Abode en Scout.

Amazon Alexa en alarmsystemen

Vanaf deze week ondersteunt stemassistent Amazon Alexa ook enkele alarmsystemen van Ring, ADT, Honeywell, Abode en Scout, maar voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten. Gebruikers kunnen daar hun systemen inschakelen, uitschakelen en controleren middels verschillende stemcommando’s. Je installeert bijvoorbeeld de Ring-skill uit de Skill Store binnen de Alexa-app, koppelt de systemen aan elkaar en kunt meteen beginnen met praten (zoals: Alexa, arm Ring of Alexa, set Ring to home / away).

Uit de eerste ervaringen met deze integratie blijkt dat dit een ietwat snellere methode is dan het openen van de bijbehorende app van je beveiligingssysteem, maar het scheelt niet heel veel. Daarnaast zijn er nog niet heel veel mogelijkheden beschikbaar en kan Amazon Alexa bijvoorbeeld niet vertellen of een deur of raam heeft opengestaan (waardoor je dus alsnog de app in moet). Overigens is het wel zo dat het disarm-commando (systeem uitschakelen) werkt wanneer je ook nog je pincode hardop uitspreekt tegen Alexa.

Verder heeft Amazon laten weten dat het onderliggende systeem voor deze samenwerking (de api) wordt opengesteld voor andere fabrikanten. Dus in de toekomst kunnen we nog meer beveiligingssystemen verwachten die kunnen communiceren met Amazon Alexa.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.