Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Binnenkort kunnen je meubels je apparaten opladen dankzij Energysquare

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 11:45 CategorieEnergie

Tijdens de CES is het bedrijf Energysquare aanwezig. De laatste vijf jaar werken zij aan een manier om apparaten draadloos op te laden door middel van conductie. Door het overdragen van de warmte kunnen producten opgeladen worden. Hierbij is er direct contact nodig tussen het product en de lader. Dit werkt anders dan de huidige draadloze opladers, waarbij elektrische spanning wordt opgewekt door magnetisme (inductie).

Dit brengt het grote voordeel met zich mee dat je ook apparaten kunt opladen die geen draadloos opladen ondersteunen. Hiervoor plaats je een sticker op het oplaadpunt van het apparaat dat je wilt opladen. Deze heeft twee metalen puntjes en een usb-connector. Vervolgens kun je je apparaat opladen door deze op de oplaadmat te leggen van energysquare. Deze techniek werkt met vrijwel ieder apparaat. Plaats de sticker op het oplaadpunt en leg het apparaat op de oplaadmat van energysquare.

Door de warmtegeleiding worden producten net zo snel opgeladen als met een normale oplader met kabel. Het voordeel is hierbij direct duidelijk ten opzichte van de normale draadloze opladers die werken met magnetisme, die veel trager werken. Daarnaast hoeft er ook geen spoel in apparaten ingebouwd te worden. Je kunt zoveel producten tegelijk opladen als je maar kwijt kan op de oplaadmat.

Apparaten opladen met je meubels

Tijdens de CES liet Energysquare weten dat ze bezig zijn om samen te werken met meubelfabrikanten om het product in tafels, kasten en andere meubels te verwerken. Hierdoor kun je straks gewoon je smartphone, tablet of headset op je meubels leggen en deze worden direct met volledige snelheid opgeladen, ook als ze geen draadloos opladen ondersteunen.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.