Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bluetooth kan straks accurater spullen in huis volgen en vinden

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2019, 9:16 CategorieSensoren

De organisatie achter bluetooth heeft laten weten dat de verbinding wordt uitgebreid met een accurate volgfunctie. Daardoor wordt het gemakkelijker om dingen in huis te volgen of terug te vinden, omdat te achterhalen is waar een signaal vandaan komt.

Bluetooth wordt accurater

De organisatie achter de bluetooth-standaard heeft laten weten dat er gewerkt wordt aan een nieuwe functie waarmee bedrijven spullen ontzettend accuraat kunnen volgen en vinden, tot op de centimeter nauwkeurig. Daarvoor maakt de groep gebruik van de huidige technologie die aanwezig is, evenals radiodirectie. Vooral dit laatste zorgt ervoor dat dingen volgen of terugvinden in huis veel nauwkeuriger wordt, aangezien straks achterhaald kan worden waar het signaal vandaan komt. Handig voor bijvoorbeeld de Tile.

Op dit moment worden bluetooth-apparaten terugvonden door de signaalsterkte te volgen. Maar de nauwkeurigheid ligt dan ergens tussen de één en tien meter. Met de nieuwe optie wordt het dus veel gemakkelijker spullen terug te vinden die je kwijt bent, maar het kan ook handig zijn voor apparaten die moeten weten waar je bent (bijvoorbeeld lichtschakelaars) om goed te kunnen functioneren. Mocht je nu dus al bluetooth tracking gebruiken in je huis, voor enkele apparaten, dan gaat de accuraatheid van die apparaten dus omhoog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.