Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG HomeBrew brouwt je bier thuis met een capsule

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 11:46 CategorieHuishoudelijke apparaten

Tijdens de CES heeft het Zuid-Koreaanse LG eindelijk een opvallend nieuw product onthuld: de LG HomeBrew. Een paar weken geleden onthulde het bedrijf al een tip van de sluiter van deze Senseo voor de bierdrinker. Tijdens de CES in Las Vegas is het apparaat ook eindelijk aan de wereld getoond.

De LG HomeBrew

Het systeem maakt gebruik van een set capsules. Er is een grote capsule met mout, en er zijn drie kleine capsules met de gist, hopolie en aanvullende smaakextracten. LG levert de vier capsules aan in een doos en elke keer als je bier wil maken moet je ze allemaal gebruiken. Eenmaal in het apparaat, krijg je na twee weken vijf liter bier die je uit het apparaat kan tappen. Dat heeft overigens het formaat van een flink espressoapparaat, dus de vraag is even hoe groot je aanrecht is, wil je de LG HomeBrew kwijt kunnen.

In eerste instantie biedt LG met de HomeBrew een vijftal verschillende bieren aan. Het gaat om een American IPA, een golden American Pale, English Stout, Belgisch Wit en een Czech Pilsner. Voor het brouwen van het bier hoef je zelf niets te doen, behalve het toevoegen van de capsules en wat water. De LG HomeBrew houdt de temperatuur in de gaten en de druk. Op die manier voorkomt het apparaat dat je bier te maken krijgt met bacteriën. Dat laatste kan bij het thuis brouwen van bier soms nog wel eens lastig zijn. Doordat er capsules gebruikt worden, hoef je ook niet heel veel op te ruimen na gebruik en is de HomeBrew makkelijk schoon te houden.

Hoe duur de Senseo onder de bierbrouwers is weten we nog niet. Het is ook niet bekend wanneer het apparaat op de markt komt.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.