Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nefit brengt Bosch EasyControl in februari naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2019, 10:40 CategorieEnergie

Nefit heeft de Bosch EasyControl aangekondigd. Dit is een slimme thermostaat die in februari wordt uitgebracht in Nederland. Met EasyControl kan de temperatuur in elke kamer individueel worden ingesteld.

Bosch EasyControl gepresenteerd

Nefit heeft donderdag de Bosch EasyControl gepresenteerd. Dit is een slimme thermostaat die in staat is elke kamer individueel in te stellen. Ook is er een Coming Home-functie, waarmee het apparaat precies weet hoe laat je thuis komt en de verwarming daarop in kan stellen.  De nieuwe internationale thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch-producten en dankzij een open standaard ook met vele andere smarthome- en Internet of Things-applicaties. Ook komt er een SmartShower-functie.

Verder mogen we rekenen op spraakbediening en integratie met IFTTT. In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen van Bosch maakt de Bosch EasyControl het mogelijk om voor afzonderlijke vertrekken een eigen verwarmingsprogramma in te stellen. Met de gratis app kunnen zo tot negentien verschillende vertrekken worden aangestuurd. In de toekomst kan EasyControl ook als afstandsbediening worden gebruikt voor onder meer Nefit- en Bosch-warmtepompen en de aansturing van vloerverwarming per vertrek.

Beschikbaarheid

De Bosch EasyControl is vanaf februari 2019 beschikbaar via de reguliere verkoopkanalen. De api en verschillende functies, zoals Coming Home, IFTTT en spraakbediening via Amazon Alexa komen na introductie beschikbaar, maar wanneer is nog niet bekend. EasyControl is compatibel met Nefit- en Bosch-gaswandketels van 2008 of later. Met de EasyControl Adapter kan de thermostaat ook worden aangesloten op alle andere verwarmingsinstallaties( OpenTherm, Aan/Uit) en stadsverwarming. Prijzen nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.